USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці зможуть користуватись інтернетом на борту літаків

15 Січня 2020 15:18
Українці зможуть користуватися послугами інтернету під час польоту, навіть коли перебуватимуть на борту літаків. Таке рішення прийняли під час засідання Кабінету Міністрів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Telegram.

Є кілька методів, щоб забезпечити інтернет у літаках:

- Це може бути технологія Air-to-Ground. На землі встановлюють базові станції (можна використовувати існуючі вишки операторів). А на літаку розміщують антену та модем.

- Ще один варіант – супутниковий інтернет. Є кілька різних супутникових провайдерів, що надають доступ до інтернету для пасажирів літаків.

Як це працюватиме в Україні

Гончарук не уточнив як саме запрацює послуга. Та можемо припустити, що оберуть перший варіант. Як відомо, навесні 2019 року уряд доручив Державному космічному агентству використовувати радіолокаційну станцію 5Н86 "Дніпро" в Мукачевому аби забезпечити доступ до інтернету в літаках.

У пояснювальній записці вказали, що йдеться про впровадження технології ESOMPs (супутниковий радіозв'язок з використанням наземних станцій на рухомих платформах) і доступу до інтернету в літаках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus