USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці зможуть отримати по дві пенсії. Кому та коли видадуть гроші

3 Вересня 2021 18:34
У найближчі два роки в Україні буде запущена накопичувальна пенсійна система, яка дасть можливість українським пенсіонерам отримувати дві пенсії: солідарну та накопичувальну.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час участі в «Українському фінансовому форумі», передає УНІАН.

За словами Марченка, новий рівень пенсійної реформи планується запустити у 2023-2024 роках, після чого українці зможуть отримувати дві пенсії – солідарну і накопичувальну.

«Ми на порозі пенсійної реформи. Ми приєдналися до цього процесу і шукаємо способи для запуску пенсійної реформи у 2023-2024 роках», – повідомив Марченко.

«Йдеться про накопичувальний рівень, а державний бюджет буде ключовим механізмом перерозподілу», – підкреслив Марченко.

За словами Марченка, накопичувальна пенсія дасть поштовх для розвитку фондового ринку. «Потрібно накопичувати та створювати блага для себе», – зазначив міністр.

Хто буде першим

Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, уряд прийняв рішення про те, що першими на соцпакети з накопичувальною пенсією зможуть претендувати такі групи населення:

– соціальні працівники;

– освітяни;

– військові.

Накопичувальні пенсії: що необхідно знати

Кабінет міністрів планував у 2021 році розпочати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи.

Прем’єр Шмигаль заявив, що запуск в Україні накопичувальної пенсійної системи в найближчі 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.

У липні цього року Кабінет міністрів затвердив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку в якості органу ліцензування в системі накопичувального пенсійного забезпечення.

3 серпня 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні планується введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями з 2023 року.

17 серпня 2021 року був оприлюднений проект запуску накопичувальної пенсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Вересня 2021 19:29
Через 25-30 років громадяни, які досягли пенсійного віку будуть отримувати по дві пенсії. Гадаю, що через 30 років у 2050-2052 роках в України якраз залишаться тільки одні пенсіонери, інваліди, зеки та діти віком до 18-20 років отож ні з кого буде відраховувати у ПФ податки на оці дві пенсії: солідарну та накопичувальну. Решта робочого населення України віком до 60 років виїдуть за кордон у пошуках кращої долі ніж їм зараз обійцяють чиновники в Україні.
Андрій Миколайович Показати IP 3 Вересня 2021 22:09
Браво, пане Прокопчук! 100 % правда! Дві пенсії, Карл! Тут би до одної дожити, щоб на комуналку вистачало

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus