USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від COVID у березні

14 Лютого 2021 13:39
Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що після 1 березня українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію від COVID-19.

Про це інформує Корреспондент.net.

«Ми хочемо почати запис з 1 березня, тому, що з 1 березня ми будемо точно знати обсяги поставок вакцин на місяць», – сказав посадовець.

За словами Ляшка, записатися на вакцинацію зможуть громадяни, які не входять до пріоритетних груп, що підлягають вакцинації. Під час запису громадян віком 18-59 років вноситимуть у лист очікування, громадянам, яким більше 60 років, призначатимуть час і місце вакцинації, зазначив чиновник.

Ляшко повідомив, що записатися на вакцинацію можна буде трьома способами: через спеціальний сайт з вакцинації, який відкриється найближчим часом, через електронні черги у сімейних лікарів, а також за телефоном контакт-центру. Також наразі вивчається можливість запису через застосунок «Дія».

Крім того, Ляшко повідомив, що в Україні вже сформовано 347 мобільних бригад з вакцинації. «Вже сформовано 347 мобільних бригад з вакцинації. Загалом таких бригад буде 600. Бригади залучатимуть у міру збільшення обсягів поставок вакцин», – запевнив він.

Навантаження на мобільні бригади буде розраховане так, щоб бригада могла без зупинки проводити дві дози вакцинації. Працівники мобільних бригад будуть вакциновані в першу чергу. Також Ляшко повідомив, що робота мобільних бригад оплачуватиметься через Національну службу здоров’я України (НСЗУ) з розрахунку кількості проведених вакцинацій.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запевнив, що вакцинація в Україні розпочнеться в лютому. Першими вакцинами, які доставлять у країну в рамках міжнародної ініціативи, стануть препарати виробників AstraZeneca і BioNTech/Pfizer.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
читач Показати IP 14 Лютого 2021 13:57
Що за маячня!?! Це як записатись, якщо влада повинна визначити першочергових, створити графік, а інших запрошувати, щоб не було скупчення, повідомляти, як в цивілізованих країнах, електронкою або як на вибори - приносити запрошення, бази даних є! Але в нас, як завжди - через одне місце, щось своє хочуть вигадати, а не робити як інші, по нормальному!!!
123 до читач Показати IP 14 Лютого 2021 14:45
Для чого запрошувати усіх? Я наприклад робити її не збираюся. А так будуть записуватися ті, які бажають.
В до читач Показати IP 14 Лютого 2021 16:15
В Польщі громадяни України, які там легально проживають, навчаються, працюють на безкоштовну вакцинацію теж мають записуватись. В Україні ж хто бажає вакцинуватись, то після запису посталять в лист очікування і коли підійде черга - повідомлять. Власне як і з нашими громадянами в Польщі. Чим знову незадоволені ?
питання до В Показати IP 14 Лютого 2021 18:57
Ви вже забембали тою Польщею! Ви хоч якісь інші країни знаєте окрім пшеків? :)))
Лучанин до питання Показати IP 14 Лютого 2021 22:41
Нормальна країна, тому і згадують. Стартували разом з нами і з гіршими умовами, а зараз далеко попереду...
Внук Показати IP 14 Лютого 2021 14:31
Продам своє місце на вакцинування, недорого!!!
Вакцинація вже йде Показати IP 14 Лютого 2021 15:47
У Криму і Донбасі. І це точно заслуга нашої влади. Заставили агресора безкоштовно українців щеплювати!
Астро Зенек Показати IP 14 Лютого 2021 18:19
Скажіть спочатку чия вакцина. Якщо та що в Європі де десятки померлих після її введення то мене на таку вакцинацію силою не затягнете. Самі в таку лотерею грайтеся.
знайко до Астро Зенек Показати IP 14 Лютого 2021 18:59
То ж повідомляли, що вакцина з Польщі яку там забракували і через Литву хочуть Україні перепродати :(
Джавахарлал Неру до Астро Зенек Показати IP 14 Лютого 2021 20:25
Вакцину по програмі для самих ніщіх треба ждати, і поляки ще не продають (цікаво, кому належить компанія посередник?). А нам хочуть підсунути вакцину з Індії(теж через посередника) , хоч і по європейській ліцензії фірми Serum Institut, знаменитої тим, що вже в Україні діти помирали від її "добра".
Я Показати IP 14 Лютого 2021 19:16
а не з середини лютого мали вакцинувати всіх??????
маша Показати IP 15 Лютого 2021 01:39
Вже більше половини людей перехворіло на вірус COVID-19 ,були і будуть інші версії вірусів . Сумнівний імунітет на пару місяців. Взагалі для чого та прививка для людей , які перехворіли. Казкарі розказують казки як люди прагнуть провакцинуватися . Я особисто не знаю ні однієї такої людини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus