USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці бояться свого майбутнього

1 Липня 2012 11:53
Українці дедалі частіше почали звертатися за допомогою до професійних психологів. Спеціалісти відзначають, що значна кількість населення не впевнена у своєму майбутньому і ситуації в країні.
Про це повідомляє ТСН.
«Значна кількість українців не впевнені у своєму майбутньому. Не здатні знайти гідну роботу, перебувають у стресі під час відвідування хамів-чиновників, не можуть безкоштовно (та й платно, на жаль) отримати необхідну допомогу, відчувають втому, апатію, роздратування тощо», – заявив президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман.
Проте, за словами фахівця, ці люди не хворі. Їхня реакція – реакція нормальних людей на ненормальну, хвору державу. А її недуги таблетками не лікуються. Те, що позитивні чи негативні очікування стосовно долі держави позначаються й на ставленні наших співвітчизників до власного майбутнього, підтверджує і соціологія.
За результатами дослідження Інституту соціології НАНУ «Українське суспільство. 20 років незалежності. Соціологічний моніторинг», починаючи з 1999-го надія на добре майбутнє України була притаманна більшості громадян. Однак 2011-го стався різкий спад позитивних настроїв, натомість посилилась тривога, а згадану надію зберегла лише третина людей.
Такі тенденції дзеркально відображені у відчуттях українців щодо власної долі: страх і песимізм у 2011-му зросли разом із переживаннями за країну, а впевненість та оптимізм стосовно і власного життя, і життя країни зменшилися. Зокрема, у 2010 році 58,8% людей сприймали своє майбутнє з надією, а 2011-го їхня кількість становила лише 43,8%. Водночас частка тих, хто відчував страх за власну долю, за цей період зросла з 12,9% до 21,5%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Spaceman Показати IP 1 Липня 2012 13:46
Немає чого боятися. В українців просто немає майбутнього.
Лучанин Показати IP 1 Липня 2012 15:30
Це новина-зомбування-залякування: 1. Якщо людина боїться завтрашнього дня через труднощі сьогодення, то звідки в неї гроші на психолога-ХАПУГУ? 2. Заляканою безвихіддю біомасою керувати легше, ніж реально мислячими налаштованими на позитив приземленими людьми.
VCS Показати IP 1 Липня 2012 17:42
Ну если нынешняя молодежь курит травку, а то и посильнее... Выпивает прилично - то не удивительно, что "манечки-белочки" всякие возникают, а тут не всегда и психолог поможет! :)
ірина Показати IP 2 Липня 2012 02:12
Знаєте як сучасні діти називають гру "квач"? ЗОМБІ! Так і кажуть: ходімо пограємо в зомбі...
гість лучанину Показати IP 3 Липня 2012 11:53
Та ви що! А що робити тим, хто думає за що завтра поїсти і де жити, як власного житла немає?! Це залякана маса?! На тоіб тисячу і йди - орендуй житло, прогодуйся і вдягнися. Говорити легко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus