USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найважливіші професії майбутнього на думку Білла Гейтса

1 Січня 2018 23:29
Мільярдер і філантроп Білл Гейтс не вважає програмування найважливішим навиком майбутнього. На думку співзасновника Microsoft, щоб домогтися успіху, важливо придбати базу знань в науці, інженерії або економіці.

В інтерв'ю LinkedIn, на яке посилається CNBC, співзасновник Microsoft Білл Гейтс назвав три найбільш затребуваних кваліфікації на ринку праці в майбутньому, повідомляє iTech.ua.

«Я правда думаю, що базові наукові знання, математичні навички і знання економіки будуть важливою вимогою в різних сферах в майбутньому», - зазначив мільярдер.

Він також додав, що не обов'язково вміти писати код самостійно. Досить розуміти, яким можливостями володіють розробники. «Володарі навичок в цих трьох областях будуть мати вплив у всіх підприємствах», - зазначив Гейтс.

Економіка, інженерія та наука - це лише база знань, на думку Гейтса. У своєму мікроблозі в Twitter він дає більш точні рекомендації для тих, хто збирається домогтися успіху на ринку праці в найближчому майбутньому.

Гейтс рекомендує будувати кар'єру в сфері штучного інтелекту, біологічних наук або енергетики. «Я б вибрав щось з цього, якби починав сьогодні», - зазначив мільярдер.

Фонд Білла і Мелінди Гейтс займається розвитком як мінімум двох з цих областей - біологічних наук і енергетики. Організація інвестує в стартапи в області чистої енергетики. Так, в листопаді фонд виділив $ 1,14 мільйонів на розробку пристрою NEWgenerator, який одночасно виробляє енергію і очищає воду, а в 2016 році продав всі свої акції нафтогазової компанії BP.

Біологічні науки теж отримують підтримку Гейтсів - фонд вкладаються в боротьбу з поліомієлітом та малярією і просуває вакцини в країнах, що розвиваються.

Освіта - ще один об'єкт інтересів Білла Гейтса. Восени він вклав $1,7 млрд в державні школи - гроші підуть на розвиток нових підходів до навчання і розвитку системи освіти.

Раніше Фонд Білла і Мелінди Гейтс вже витратив $3,4 млрд на впровадження і розвиток національного стандарту освіти Common Core.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 2 Січня 2018 00:17
Цікаво , скільки і куди крім ліпєцька і панамських офшорів вложив "прізідєнт міру"?
Анонім Показати IP 2 Січня 2018 15:09
якийсь той біллі воротар чудний. найбільш поширені професії у світі - прибиральниця, торговець, сільськогосподарський працівник і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus