USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці і росіяни п’ють у 400 разів більше ніж китайці

17 Вересня 2009 10:59
Останні кілька років на кожного жителя Китаю припадає по 50 грамів алкоголю в рік. У той же час в Україні і Росії показник річного споживання алкоголю на одну людину становить 20-25 літрів. Таку інформацію оприлюднила сьогодні на засіданні координаційної ради щодо протидії поширенню наркоманії в Луцьку директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніна Грабаровська. Про це 17 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
«У Китаї повністю вирішене питання з нелегальними наркотиками. За торгівлю ними передбачена привселюдна страта. А алкоголь практично не вживається», – розповіла пані Грабаровська.
Вона наголосила, що загалом у світі виділяють кілька концептуальних підходів до проблеми наркоманії та алкоголю. Китайська модель – один з таких підходів. Натомість Україна, а також Білорусь, Росія, Казахстан та інші країни СНД дотримуються так званої «євразійської моделі» проблеми нарко- та алкозалежності. «У цих країнах рекламується пиво, вино, горілка і сигарети. Заборонено марихуану, ЛСД, кокаїн, екстазі, героїн та інші наркотики. Населення країн сильно наркотизується і самознищується.
Смертність перевищує народжуваність. Закони, укази й постанови виходять як декларації. Значною мірою цими країнами керують алко- та наркоманії. Гроші на боротьбу з наркоманією й наркобізнесом практично не виділяються. Ідуть процеси омолодження й криміналізації алкоголізму, наркоманії і токсикоманії», – так охарактеризувала «євразійську» модель проблеми нарко- та алкозалежності Ніна Грабаровська.
Довідково:
За інформацією лікаря-нарколога спеціальної медичної комісії Волинського обласного наркодиспансеру Ігоря Штоліна, у Волинській області захворюваність на алкогольну залежність у першому півріччі 2009 року порівняно з аналогічним періодом 2008 року знизилася на 15,3 %.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марта Показати IP 17 Вересня 2009 12:52
От тому вони скоро нас шапками і закидають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus