USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці перетворюються на націю хамів, ‒ експерти

20 Липня 2012 15:40
Побутове хамство останнім часом стало візитною карткою українського суспільства, що напряму повʼязано з психологічним напруженням у ньому, переконані українські експерти.

Про це пише ТСН з посиланням на журнал «Корреспондент».

За допомогою грубості, часто немотивованої, багато хто проявляє страх, невпевненість у собі і завтрашньому дні. «Людина грубіянить, попереджуючи можливу агресію від навколишнього світу, якої вона цілодобово боїться», ‒ вважає соціальний психолог Олег Покальчук.

Слабкий соціальний контроль, низький рівень життя більшої частини українців і разом з тим все швидший її ритм – все це викликає агресію, додають психологи. Сьогодні особливо високого рівня агресія досягає у мегаполісах, де велика концентрація людей.

«Чим інтенсивніший ритм життя, тим менше сентиментальності», ‒ пояснює Олександр Стражний, лікар-психотерапевт і автор книги «Український менталітет». У той же час він уточнює, що хамство не є національною рисою українців. Мовляв, у будь-якій нації зустрічаються грубіяни. Однак у українців погані риси характеру частіше спливають на поверхню на фоні бідності і боротьби за виживання. Особливо гостро хамський дух батьківщини багато співвітчизників відчувають, коли повертаються з довгих закордонних поїздок, зазначає видання.

Мандрівник і фотоблогер Олександр Чебан кожного разу спускається з небес на землю, коли зустрічається з кислими обличчями обслуговуючого персоналу в столичному аеропорту. Груба і зухвала поведінка настільки ріже слух і око, що дехто називає ці якості українців серед причин еміграції з країни. Руслан Огороднік, який кілька років тому виїхав жити до Швеції, розповідає, що за весь цей час жодного разу не зіштовхнувся з прямим хамством, яке таке звичне в Україні. «Навряд чи тут, в Швеції, живуть ангели, але чуйних і відкритих людей в загальній масі більше, ніж на батьківщині», ‒ каже Руслан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Ой Показати IP 20 Липня 2012 16:01
А українець чого бідний? Бо дурний
людина Показати IP 20 Липня 2012 16:29
100%-на правда. Зайдіть коли-небуть в школи, хто там підростає і які якості характеру в підлітків-це звіринець. Вони дозволяють собі так хамськи поводитись з вчителями, що іноді страшно, що з тими дітьми далі буде чи в них все гаразд з психікою? Вчителі мало захищені законом, щоб мати роботу часом треба витерпіти 45 хвилин відвертого знущання. Якщо так суспільство рухатиметься і далі то треба буде психлікарні добудовувати. А взяти верховну раду- це що взірець культури? Звітки зло? З телевізора, з інтернету, з вседозволеності людей, нема самодисципліни.
Exaboto Показати IP 20 Липня 2012 16:42
українці і були нацією хамів...
тиць-здиць до Exaboto Показати IP 20 Липня 2012 22:42
Якби українці не були нацією хамів, то не вибрали б собі Хама
Лучанин до Exaboto Показати IP 22 Липня 2012 00:01
Ні! Українці не були нацією хамів. Вони нею стали, як не прикро, з набуттям "незалежності". При СРСР я не зустрічав хамів, навпаки, спілкувався з висококультурними людьми, в яких було чому повчитись. В той час українська мова була співучою. Останнім часом я не пам'ятаю щоб хтось десь не нахамив. Що саме цікаве - на "будь-ласка" майже завжди у відповідь чуєш "не хаміть мені".
Вітя Показати IP 20 Липня 2012 17:06
Це точно!! Зараз брат брата ненавидить і син матір, бо все це роблять -ГРОШІ - будинки, автівки.... Заздрість!!! А багато людей взагалі ледве кінці з кінцями зводять, аби лишень купити основні речі дитині в садок, школу....
Любомльчанин Показати IP 20 Липня 2012 18:40
А я б сказав би, що експерти (наші), перетворилися в хамів та необтесаних дурнів - не судіть по собі...
Romanse Показати IP 20 Липня 2012 19:55
Уважали би других - жили б лучше...
Небайдужа Показати IP 20 Липня 2012 23:23
Прикро але то правда. Про культуру навіть і годі казати коли батькам власні діти нетреба-аби кудись спихнути а самі пива попити.Хто їх буде виховувати і на жаль таких так званих родин більшае з кожним роком.Деякі батьки до власних дітей і заговорити не хочуть-про що тоді можна казати? Яке покоління?...
Бери шинель! Показати IP 21 Липня 2012 05:51
Написав би, де справжнє хамло, але модератор не пропустить. Надто обережні стали. Цензура майже!
Лучанка Показати IP 21 Липня 2012 12:12
Правда і чим дальше в ліс-тим більше дров,нажаль... хами, не виховані, жах і не тільки молоді люди,а старші такі,що страх є...
влад Показати IP 21 Липня 2012 21:15
українці нація рабів
Вінстон Показати IP 22 Липня 2012 07:45
300 років під москалями гнутися - де ж не зхамієш?!?
лучанка Показати IP 22 Липня 2012 08:59
Владі це вигідно. Поки люди чубляться один з одним - влада розкрадає державу. Влада, особливо міський голова, його заступники, міліція, прокуратура своєю бездіяльністю "заохочують" громадян до хамства.
Андріана Показати IP 22 Липня 2012 14:02
Ми хочем тиші, хочем храмів, Ми хочем музики й садів, А всі залежимо від хамів, Від хрунів, хряків і вождів! Точніше від Ліни Костенко годі й сказати. Суспільство уражене бацилою меншовартості, а отже, і хамства.Також з прикрістю визнала, що за кордоном усе по-іншому, шляхетність проглядається не лише в манерах,учинках,а й у погляді європейців.Знаю, що серед українців дуже багато душевно красивих людей. Отож борімося з хамством, не даймо цьому огидному явищу плюндрувати наше життя!
просто_поц Показати IP 22 Липня 2012 17:07
Не українці перетворюються в хамів ---- їх поступово перетворюють ХАМИ при владі через ЗМІ та телебачення . Хто є основними кіногероями ? бандити-романтики , поющіє шансон!Бізнемєни-хапуги ,які заради грошей матір рідну продають. Дітям нав'язується мораль: Нє ми такіє , жізнь такая!А хто нав'язує? Власники телеканалів та ЗМІ
Українець Показати IP 22 Липня 2012 21:16
Що ви хочете ,якщо на чолі України-ХАМ?А отже вся його підлегла рать має кого наслідувати.І так воно зверху донизу сформувалось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus