USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям можуть закрити банківський рахунок без їхнього відома

9 Вересня 2020 14:28
В Україні будь-який банк може ухвалити рішення про закриття рахунку клієнта на підставі рішення про припинення ділових відносин з ним.

Відзначається, що мова йде про нові правила поводження банків з клієнтами, які набули чинності у вересні. Вони регулюють низку питань, пов’язаних з відкриттям, закриттям рахунків і депозитів, пише Обозреватель.

Чому рахунок можуть закрити без повідомлення власника

Банк може ухвалити таке рішення, оцінивши ризики обслуговування клієнта з точки зору фінансового моніторингу. Рахунок закриють, якщо банк не зможе оцінити походження коштів клієнта, переконатися в законності походження тощо

При цьому банкіри стверджують, що не можна говорити, що клієнт про це не дізнається або втратить при цьому свої кошти.

«У разі припинення ділових відносин і закриття рахунку кошти з рахунку можуть бути виплачені клієнту через касу банку або переведені на рахунок клієнта, відкритий в іншому банку», – говорить начальник юридичного управління одного з банків Олександр Ярецький.

Крім цього, НБУ заборонив банкам закривати поточні рахунки клієнтів, якщо грошові кошти заморожені відповідно до законодавства з питань фінмоніторингу.

«Це означає неможливість для клієнта розпоряджатися такими замороженими коштами до закінчення процедури їх блокування», – додав Ярецький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пилип Орлик Показати IP 9 Вересня 2020 15:11
Правильно робить банк, якщо клієнт має статус ненадійного для банка чи являється неплатоспроможний-бандит. Приклад: бандит сьогодні поклав на депозит 1 млн. грн., а завтра зняв 2 млн., і не бажає погашати заборгованість, то чого з такого ненадійного клієнта не стягнути заборгованність, а потім взяти та розірвати всі стосунки. Нехай шукає такий хитрий клієнт інші способи де можна вкрасти гроші ненапрягаючись. Я на місці банкірів робив би так само, розривав би договора в односторонньому порядку.
Шотобуло Показати IP 9 Вересня 2020 15:38
Тобто вертаємося до виплат готівкою. Все, що можна робити з картами показали, баста. От тільки незрозуміло чому перед цим так хотіли примусово всіх перевести на картки?
скептик Показати IP 9 Вересня 2020 23:39
помню, помню, батєнка. експроприация буржуев - один из лозунгов после переворота 1917

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus