USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.72 9.88

Українцям почнуть виплачувати компенсації за зруйноване житло, не очікуючи репарацій від РФ

2 Листопада 2022 17:48
Українцям почнуть виплачувати компенсації за зруйноване окупантами житло, не чекаючи репарацій від РФ, завдяки створеному Фонду з ліквідації наслідків збройної агресії Росії.

Про це заявила нардепка Олену Шуляк в ефірі телеканалу «Рада», передає ТСН.

Вона нагадала, що на минулому засідання парламент ухвалив законопроєкт, яким створено Фонд з ліквідації наслідків збройної агресії РФ. Він буде наповнюватись коштами арештованих активів російських банків і підприємств.

Читати ще: Кабмін спростив реєстрацію пошкодженого житла українців через війну

Шуляк каже, що у фонді вже формуються перші гроші. За її словами, використовувати кошти з фонду на компенсації людям за зруйноване житло можна буде вже цього року.

Так, на 2022 у фонді у межах бюджету закладено на ці цілі 19 млрд грн, а на 2023 рік – 35 млрд грн.

«Маючи ці кошти на руках, можна розпочинати компенсації, не чекаючи репарації від РФ. Люди, які не мають домівок, бо Росія їх зруйнувала, отримуватимуть цільові кошти у вигляді сертифікатів, які можна буде обміняти на житлові площі. Ми не обмежуватимемо наших громадян – вони будуть вільні самі обирати населений пункт, де буде розташовано житло», – сказала Шуляк.

Нагадаємо, українці можуть отримати грошову компенсацію за зруйноване війною майно. Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українцям, які розпочали відновлювати зруйноване війною житло за власні кошти, будуть компенсовані витрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 2 Листопада 2022 22:55
Репарацій ві кацапів не буде !!! Не тіште себе ілюзіями, для цього наша країна повинна бути в СТАНІ ВІЙНИ!, а у нас що?- ваєнний стан, отож бо й воно !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus