USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям від сьогодні дозволили в’їжджати в ЄС з COVID-сертифікатами в «Дії»

20 Серпня 2021 11:37
В офіційному журналі Європейського Союзу опубліковано рішення Єврокомісії про визнання українських COVID-сертифікатів в додатку «Дія».

Це означає, що рішення з сьогоднішнього дня набуло чинності, повідомляє УНН.

Так, відтепер COVID-сертифікати, видані в Україні, будуть прийматися в ЄС на тих же умовах, що і цифрові сертифікати Євросоюзу.

Україна у відповідь погоджується визнавати цифрові сертифікати ЄС. Окрім того, наша країна з сьогоднішнього дня буде підключена до єдиної системи ЄС (trust framework for the EU Digital COVID Certificate).

Додамо, що раніше Україна проінформувала Єврокомісію, що буде видавати сертифікати вакцинації проти COVID-19 вакцинами Vaxzevria (AstraZeneca), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), вакциною проти COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), інактивованою вакциною CoronaVac (Sinovac), Covishield (AstraZeneca) и NVX-CoV2373 (Novavax).

Згідно з рішенням, окрім сертифікації про вакцинацію, Єврокомісія також має намір визнавати українські сертифікати про тести на COVID-19 і про одужання від коронавірусу відповідно до Регламенту ЄК.

Як ми писали, міністр Олег Немчінов напередодні повідомив, що Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати про вакцинації від COVID-19 в додатку «Дія» відповідають європейським.

Зауважимо, COVID-сертифікат – це документ в «Дії», що підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусної хвороби. Сертифікат з’явиться поруч з вашими іншими цифровими документами в «Дії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus