USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українців очікує метеоритний дощ

8 Серпня 2017 22:55
Українці разом із усіма жителями країн північної півкулі Землі зможуть спостерігати метеорний потік Персеїди в період від 17 липня до 24 серпня. В ніч проти неділі, 13 серпня, очікується підвищена активність метеорів.

Про це із посиланням на Earth Sky повідомляє Інтерфакс.

При цьому вчені попереджають, що спостереженню за метеорних дощем може перешкодити світло Місяця. Тим часом найбільші метеори потоку Персеїди - боліди, - увійшли в атмосферу Землі, тож їх можна буде побачити не тільки вночі, але і вдень.

Найбільш інтенсивним метеоритний дощ буде в ніч проти 13 серпня.

За прогнозами Міжнародної метеорної організації, в цю ніч в небі буде спостерігатися підвищена активність метеорів. Очікується до 100 метеорів на годину.

Зокрема, їх можна буде побачити в північно-східній частині небосхилу, трохи південніше сузір'я Кассіопея.

Нагадаємо, у Китаї "випав" неймовірної краси метеоритний дощ. Метеоритні дощі виникають, коли пил та інші часточки відриваються від небесного тіла і потрапляють до атмосфери Землі. Цими вихідними наша планета проходила повз пиловий хвіст комети Тетчер, який і створив неймовірне видовище.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus