USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Українців звільнили від подання заяв для продовження соцвиплат під час воєнного стану

29 Грудня 2022 22:02
На період дії воєнного стану продовжиться автоматичне нарахування державних соціальних допомог, у тому числі допомоги на дітей одиноким матерям і малозабезпеченим сім’ям. Таке рішення напередодні ухвалив уряд.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Річ у тім, що в листопаді цього року Кабмін постановив: на період дії воєнного стану надання державних соціальних допомог і пільг, які було призначено раніше, автоматично продовжується, але тільки тим особам, які проживають на території проведення бойових дій або тимчасово окупованих», – ідеться в повідомленні.

Тобто, це означало, що всім іншим громадянам потрібно було би подавати заяви для поновлення або продовження виплат.

У Мінреінтеграції зазначають, що вказана ситуація могла призвести до соціальної напруги та надмірного навантаження на органи соцзахисту й органи надання адміністративних послуг, зокрема через нестабільність електропостачання та часті повітряні тривоги.

«З метою вирішення цієї проблеми було проведено низку нарад під головуванням віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук. За їхніми результатами до уряду було подано проєкт постанови про автоматичне продовження виплат, який вчора (27 грудня, – ред.) й ухвалив Кабмін», – сказано в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus