USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Укрпошта» отримала ліцензію на продаж ліків: їх доставлятимуть у відділення або додому

13 Лютого 2024 20:03
«Укрпошта» отримала ліцензію на торгівлю медикаментами. Це означає, що ліки можна буде придбати в одному з її відділень або замовити доставку додому.

Як розповів в ефірі телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, «Укрпошта» отримала ліцензії від Держлікслужби на гуртову торгівлю та на продаж ліків як поштовий оператор, пише УП. Життя.

Міністр зазначив, що необхідні препарати можна буде замовити онлайн або телефоном. Далі вони прибудуть до найближчого до клієнта поштового відділення або ж можна буде замовити їхню доставку безпосередньо до помешкання.

«Таким чином ми розв’яжемо проблему забезпечення доступності ліків по всій країні», – наголосив Віктор Ляшко.

Читати ще: На Волині працюють над створенням мобільних аптек

Нагадаємо, одним із кроків розв’язання проблеми доступності ліків є мобільні аптеки. Так, перша з них запрацювала у січні на Харківщині. Вона охоплює 80 населених пунктів області і працює тільки у селах, де немає стаціонарних аптек.

В аптеках такого типу відпускають і безрецептурні препарати, і лікарські засоби за рецептом. Його можна пред’явити у будь-якій формі (паперовій чи електронній). Натомість там не продають наркотичних засобів та психотропних речовин.

Громади інформуватимуть про прибуття аптеки. Її маршрут формуватимуть відповідно до потреб населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 13 Лютого 2024 20:38
Укрпошта вже стільки додаткових послуг набрала( і комунальні приймають, і лампочки міняють), що займатися своіми безпосередніми обов"язками немає коли.Для того, щоб отримати чи відіслати відправлення ,потрібно чекати годину. Зайдеш, то таке враження, що то відділення пенсійного фонду, а не поштовий сервіс.
анонім Показати IP 14 Лютого 2024 11:35
Комунальні платежі по селах приймають але квитанцій про їх сплату не надають, кажуть нема паперу на чому роздруковувати, це якийсь ідіотизм їдуть на службових машинах у село на шашлики. тепер в них вже можна буде замовити медичний канабіс, може хоч зараз в них буде прибуток, а ще пропоную дозволити їм продаж алкоголю та цигарок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus