USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Укртелеком» працює без ліцензії

1 Жовтня 2010 14:20
Держоператор зв'язку «Укртелеком» з 18 вересня надає послуги міжнародного та міжміського зв'язку без відповідної ліцензії.
«На цей момент у компанії немає ліцензії на надання цих послуг. Тобто, по суті, «Укртелеком» не має права їх надавати», - розповів заступник директора департаменту ліцензування та радіочастот Національної комісії з питань регулювання зв'язку Сергій Кучерук, пише proUA.
В «Укртелекому» ще влітку виникли труднощі з переоформленням старої ліцензії. Ще 13 липня держоператор звернувся до Нацкомісії регулювання зв'язку (НКРЗ) із заявою на переоформлення ліцензії. Згідно з процедурою, регулятор повинен був продовжити дію ліцензії оператора за 30% її повної вартості. Втім, зробити це комісія відмовилася.
Як пояснили в НКРЗ, «Укртелеком» згідно з законом «Про зв'язок» отримав єдину ліцензію на надання послуг міжміського та міжнародного зв'язку в 2000 році. Однак у 2004-му набув чинності закон «Про телекомунікації».
«Оператор звернувся до нас, щоб ми продовжили йому термін дії ліцензії. Ми відмовили. Згідно із законодавством, продовжуватися можуть тільки ті ліцензії, які видано відповідно до закону «Про телекомунікації». Ліцензія ж «Укртелекому» видавалася відповідно до закону «Про зв'язок», - пояснив голова Нацкомісії Володимир Олійник.
Юридична колізія полягає в тому, що відповідно до закону від 2004 року на міжнародний і міжміський зв'язок потрібно отримувати дві різні ліцензії, а не одну, як це було раніше.
Таким чином, «Укртелеком» повинен подати до НКРЗ заявку на отримання двох нових ліцензій за 100% вартості. Кожна з них коштує понад 7 мільйонів гривень. Тобто отримання двох ліцензій обійдеться компанії приблизно в 15 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus