USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Укрзалізниця» електрифікувала маршрут з Волині до кордону з Польщею

8 Січня 2022 14:12
На Волині завершили електрифікацію 43 кілометрів маршруту Ковель – Ізов – Держкордон, що веде до кордону з Республікою Польща. Це дозволить збільшити експортні можливості України та зменшити експлуатаційні витрати.

Наразі роботи тривають на дільниці Ковель – Овадно, де вже встановлено 467 опор, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Електрифікація дільниці Ковель - Ізов - Держкордон, що знаходиться у Волинській області, важлива для українських підприємств. Як зазначають в Укрзалізниці, саме цим маршрутом експортується залізна руда з Криворізького басейну до металургійних заводів Польщі. Наразі транспортування руди залізницею виконується на дизельній тязі, що робить його найбільш затратною частиною цього вантажопотоку.

Електрифікація маршруту дозволить збільшити вагу вантажних поїздів із 4,6 тис. тонн до 5,5 тис. тонн, підвищити пропускну спроможність ділянки та скоротити строки доставки вантажів.

Також це має призвести до зменшення експлуатаційних витрат залізниці на 136,4 млн грн на рік.

Активні роботи на цьому напрямку «Укрзалізниця» розпочала в серпні. Водночас 21 вересня відбувся аукціон щодо вибору підрядника, який побудує нову тягову підстанцію для електрифікації ділянки Ковель – Ізов – Держкордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Січня 2022 18:25
А що до нас тудою везуть?
Олесь Показати IP 8 Січня 2022 18:48
Дай сили тим рельсам віковим та шпалам деревяним ....а провода то економія реальна . Але ж треба і колію робити . Там пальці валяються од старості повискакували .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus