USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Укрзалізниця» повертає воєнізовану охорону в потяги

22 Червня 2023 11:23
«Укрзалізниця» планує повернути воєнізовану охорону у потяги, аби уникати конфліктних ситуацій.

Про це розповів керівник пасажирського напрямку АТ "Укрзалізниця« Олександр Перцовський в ефірі «Сніданок з 1+1».

«Додатково ми оголосимо про повернення патрулювання воєнізованої охорони. Також там були довгі дебати, чи має поліція охороняти, чи це є громадський простір. На жаль, сьогодні безкоштовно цього робити не хоче. Ми своїми силами будемо повертати патрулювання. І це буде ще одним дієвим напрямком безпеки не тільки для жінок, а й для усіх пасажирів», – сказав Перцовський.

Він зауважив, що спочатку воєнізована охорона буде працювати на більш проблемних потягах чи ділянках.

«Ми це будемо динамічно аналізувати. Там, де є проблемні напрямки, починаємо із них. Далі дивимося статистику ділянок у потягах, які є проблемними. Тут наша воєнізована охорона може дієвими засобами працювати з порушниками. Мета – безпека пасажирів і на залізниці, і в потягах, особливо зараз, під час військового стану – це дуже важливо», – підкреслив він.

До слова, у серпні 2022 року «Укрзалізниця» запускала пілотний проєкт з воєнізованої охорони пасажирських потягів. Тоді всі працівники охорони були забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходили інструктаж перед кожним рейсом.

Раніше «Укрзалізниця» запустила жіночі купе. Вагон для жінок має потяг сполученням Трускавець-Дніпро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus