USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Улітку чорнобильці «нахворіли» лише на 63% передбаченого фінансування

8 Вересня 2009 18:03

Через пільговиків лікарі піддаються ризику понести кримінальну або адміністративну відповідальність. Про це говорили під час наради з головними лікарями щодо забезпечення контролю за випискою пільгових рецептів громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – повідомляє 8 вересня репортер «Волинських Новин».
Як розповів головний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини Володимир Лотвін, за літній період у місті виписали пільгових рецептів для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на суму 78,2 тисячі гривень, що становить 63% від виділених коштів. На зубне протезування, за інформацією головного лікаря Луцької стоматологічної поліклініки Олександра Кобися, за вісім місяців використали 32 тисячі гривень, що також не перевищує ліміту.
«Як тільки почався контроль, ми вкладаємось у суму», – зауважив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель. Однак такі цифри один із присутніх лікарів пояснив «не сезоном». Адже влітку люди рідше звертаються до лікарні, а от восени, впевнений медик, коштів буде ще бракувати.
Тоді прозвучала пропозиція, щоб збільшити суму для фінансування лікарських пільгових рецептів для чорнобильців. «Ми працюємо на державній роботі, а не на вибори йдемо. Яку суму дали, на таку маємо розраховувати», – заперечив Федір Кошель.
Як продовження теми один із присутніх лікарів навів наступну ситуацію, в якій опиняється лікар. Якщо він не вкладається у заплановану суму і виписує «забагато» рецептів, то в такому випадку медик несе адміністративну відповідальність. Якщо ж відмовляє громадянину, який постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи, у виписці пільгового рецепту, то його чекає кримінальна відповідальність.
Чи то жартома, чи таки серйозно, начальник міського управління охорони здоров’я знайшов і з цієї ситуації вихід. За його припущенням, якщо рецепт не виписати десятьом, то лише один із них напише заяву до прокуратури. Звичайно, йому відшкодують кошти, однак на десяти все ж вдасться зекономити. Інший варіант – щоб кошти відшкодовували не через лікарні, а прямо спрямовували їх у аптеки – причому не приватні, як це було раніше, а державні.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus