USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Універсальні зарядки до мобілок з’являться на початку 2011-го

30 Грудня 2010 11:42
Європейський комітет з стандартизації та електротехніки (CENELEC) та Європейський інститут стандартів зв’язку встановили єдиний стандарт зарядного пристрою для мобільних телефонів, який повинен бути універсальним для всіх моделей.

Про це 30 грудня пише Watcher

Стандарт, який вже отримав схвалення Європейської комісії, базується на роз’ємі micro-USB, і дозволить власникам мобільних телефонів різних виробників заряджати їх за допомогою одного і того ж універсального пристрою. Ще однією перевагою такого зарядного пристрою є зменшення навантаження на довкілля – після зміни телефону користувачу не доведеться викидати свою зарядку, як це було раніше.

Компанії-виробники мобільних пристроїв ще рік тому погодилися стандартизувати свої продукти для використання з універсальною зарядкою на micro-USB. Зокрема, готовність взяти участь у програмі висловили Apple, Motorola, Nokia, RIM, Samsung і Sony Ericsson. Компанія HTC відмовилася підписувати угоду.

Перші пристрої, пристосовані до використання з універсальною зарядкою, надійдуть у продаж в країнах Євросоюзу вже з наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
tarasick Показати IP 30 Грудня 2010 14:28
"після зміни телефону користувачу не доведеться викидати свою зарядку" - з чого ж її робити будуть ,щоб кілька телефонів пережила. Та й не універсальна вона зовсім - роз’єм-то всюди однаковий.
Аватар Показати IP 30 Грудня 2010 19:41
Хм. а що з зарядкою може статися чи ви її носите скрізь по справах і кидаєте в стіну? Але от питання...змінив телефон - нова непотрібна нікому зарядка з*язвилась.
tarasick до Аватар Показати IP 31 Грудня 2010 23:15
Та власне доводиться її з собою тягати.. Та й як будь-яка техніка вона також має свій ресурс - хай просто шнур перегнеться (чи йому хтось допоможе:)Та навіть взяти до уваги, що небагато міняють телефони скажімо щороку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus