USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

РНБО схвалила Стратегічний оборонний бюлетень. Що це означає

21 Травня 2016 09:42
Уперше за два роки війни в Україні розробили документ оборонного планування стратегічного рівня. Рада національної безпеки і оборони України схвалила Стратегічний оборонний бюлетень (СОБ).

У п‘ятницю, 20 травня, відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України. Під час засідання схвалено Стратегічний оборонний бюлетень, що визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України. Про це йдеться на офіційному сайті міністерства оборони України.

Цей документ, який було підготовлено у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО, передбачає розвиток оборонних спроможностей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними Силами відповідно до стандартів НАТО, та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

Стратегічний оборонний бюлетень дозволить провести реальні структурні реформи в Міноборони

Уперше за два роки розроблено документ оборонного планування стратегічного рівня. Першою новацією була Військова доктрина-2015 - базовий рамковий документ. Але стратегічний оборонний бюлетень - це документ іншого масштабу - він містить зобов'язання українського керівництва щодо проведення структурних реформ. Про це в статті "Стратегічний оборонний бюлетень узгоджено - важливий день для військової реформи в Україні" пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Яке практичне значення стратегічного оборонного бюлетеня? Саме від ходу реалізації положень СОБ у 2016 році залежить обсяг фінансування країнами НАТО українських силових структур. Так, у бюджеті США на підтримку України передбачено до 500 мільйонів доларів. Але ці кошти будуть виділятися лише в міру реалізації стратегії, закладеної в СОБ. Сума чимала. Для порівняння - це приблизно вдвічі більше, ніж у бюджеті 2016 виділено на все Держоборонзамовлення. Аналогічно будуть приймати рішення уряди Канади, Нідерландів, інших країн, які хочуть зупинити путінську загрозу безпеці в Європі" , - зазначив журналіст.

"Уперше за два роки приймається документ оборонного планування, на базі якого можливе проведення реальних структурних реформ у Міноборони. Отже, від слів та імітації можна буде братися до справи. Країни НАТО по суті взяли на себе значну частину відповідальності за практичну підготовку стратегічного оборонного бюлетеня. Це демонструє глибоку зацікавленість Заходу в проведенні реформ сектора оборони та безпеки. Співчуття і стурбованість поступово змінюється більш глибокою залученістю НАТО в українську проблематику", - наголосив головний редактор "Цензор.НЕТ".

"Розробка СОБ для Міноборони має стати першим кроком - за ним очікується розробка програм реалізації, створення контролюючої структури з моніторингу реформ. А також розробка аналогічних стратегій для МВС, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, СЗР, ГУР МО", - підсумував Бутусов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
сержант Показати IP 21 Травня 2016 10:11
Ви спочатку одягніть, взуйте, накорміть військових, це все до стандартів НАТО приведіть, а потім рехформування по паперах для галочки проводьте! Все в нас через одне місце роБлять!!!
кореш Показати IP 21 Травня 2016 21:18
Навіть,якщо контролюючою структурую з моніторингу реформ буде НАТО,наша жидва їх всерівно об*бе.СТИЛЬ!!! ЖИТТЯ!!! такий в ношої жидви.Якщо не краде,то це не жид!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus