USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уповноваженим з питань реабілітації бійців АТО став бойовий побратим загиблого Дениса Чабанчука

2 Грудня 2016 11:47
Солдат, який втратив усі кінцівки і до останньої хвилини підтримував офіцера з Луцька, став уповноваженим з питань реабілітації бійців АТО

Так, Президент України Петро Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації поранених учасників АТО.

Ним став Вадим Свириденко, колишній санітарний інструктор медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади, яка у 2015 році боронила Дебальцівський плацдарм.

Свириденко надавав першу допомогу пораненим, відправляв їх на лікування. У бою під Дебальцевим сам отримав осколкові поранення у стегно і передпліччя. Разом зі своїм командиром потрапив у групу для вивозу в госпіталь Артемівська, - пише Вісник+К.

У дорогу вирушили 16 лютого. Вночі колона потрапила у засідку: спочатку їх поливали з мінометів, а коли вцілілі бійці перебралися на вантажівку, їхній «Урал» на фугасі рвонуло так, що усіх поранених підкинуло метра на півтора, а кількох хлопців навіть викинуло за борт. Машина вийшла з ладу, і потягнулося сумне очікування при температурі мінус 20 градусів.

З кожною годиною поранених ставало все менше і менше, живими залишилося двоє – Вадим і його молодий командир лучанин Денис Чабанчук. Вони до останнього трималися разом. Щоб не втрачати тепло, щільно притулилися один до одного спинами. Але Чабанчук таки поступово згасав. Через знесилення він почав засинати. Двічі Свириденко будив його, але втретє Денис уже не прокинувся…



Денис Чабанчук

Свириденко лишився єдиним, хто вижив у тому холодному пеклі. Але при цьому втратив усі кінцівки.
Навіть після цього Свириденко не здався і зумів поступово повернутися до повноцінного життя, а посмішка ніколи не сходить з його обличчя.

За свою силу волі Вадим заслужив авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО. Це і стало ключовим чинником для призначення його на посаду. Уповноважений буде моніторити ситуацію щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО іу разі порушення таких прав – виправляти ситуацію. Крім того, Свириденко братиме участь у підготовці нормативно-правових актів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
замполіт Кобилинськи Показати IP 2 Грудня 2016 16:14
А чому не мудрик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus