USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Управління освіти Луцької міськради віднині працюватиме за новим положенням

22 Грудня 2017 23:44
Підлаштовуючись під законодавчі зміни, у Луцьку затвердили нове Положення для управління освіти. Відтепер замість контролю управління набуває функцій «забезпечення якісної освіти».

Про це йшлося під час пленарного засідання 36-ої сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Начальник управління Зіновія Лещенко інформувала, що законодавчі зміни вступили у дію із 28 вересня.

«Відповідно до них, функції і компетенція управління освіти змінилася. Новий проект Положення ми розробили з юристами. Тепер у школах дитина називатиметься не «учень», а «здобувача знань». Також наші функції змінилися із «контролюючі» на «забезпечення якісної освіти». Відповідно до законодавчих змін, ми зобов’язані підготувати низку документів до нового року й діяти по-новому, але зі старим положенням маємо обмеження. Тому прошу підтримати зміни», - закликала пані Зіновія.

Депутати поцікавилися чи в положенні призначення керівників не прописано із порушенням.

«Листом Міносвіти нас зобов’язали призначати на заміщення вакантних посад директорів виключно згідно з конкретною постановою, де вказано, що призначення відбувається за розпорядженням міського голови. На основі погодження контракту ми й видаємо наказ», - пояснила головна освітянка Луцька.

Більшість підтримала нове положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus