USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

УПЦ МП припиняє відносини з Константинополем

13 Листопада 2018 17:42
Собор єпископів УПЦ МП не визнав рішення Константинополя щодо продовження процедури надання автокефалії церкві України і заявив про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольським Патріархатом.

Про це йдеться у Постанові Собору від 13 листопада 2018 року, пише УНІАН.

«Собор єпископів Української Православної Церкви вважає, що рішення Священного Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання є недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили», - вказано у постанові.

В УПЦ Московського патріархату постановили, що рішення про встановлення юрисдикції Константинопольського Патріархату на території України є «наслідком спекулятивного трактування церковної історії».

«Рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів. Історія Православної Церкви не знає випадків подолання розколу шляхом його простої легалізації, – йдеться в постанові.

«Прийнявши такі антиканонічні рішення, визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський Патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу. У зв’язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється», - підсумували в УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 13 Листопада 2018 18:22
Може то й даже добре.
Вождь всех трудящихс до Анатоль_ Показати IP 13 Листопада 2018 18:54
Пгравильной дорогой идете, тавагрищи ...
Лучанин Показати IP 13 Листопада 2018 18:33
УПЦ МП-це що?Надрукуйте оригінали документів на підставі яких ви отримали цей статус.Якщо ні,то геть з України і в православї ви самозванці.Може статус вам підписав сам "товаріщ"сталін.Спростуйте це фактами.
! до Лучанин Показати IP 13 Листопада 2018 18:55
Да как вы смеете !!! У них пагоны фсб под рясами, через одного !!!
ник Показати IP 13 Листопада 2018 18:43
ні лаптеносі попі це ми украінці припиняемо з вами відносини..ці відносини принеслі нам стікі горя скікі загублено життів поломаних судеб... краще вас взагалі небуло мацковскій пархат...
І тепер Показати IP 13 Листопада 2018 21:41
питання до прихожан МП в Україні, скільки з них користуються розумом і що далі зроблять: хочуть залишитися у Православ'ї з Матір'ю-Церквою в Константинополі чи хочуть бути у Краснознамьонном Патріархатє ім. Йосифа Віссаріоновича?
Василь Показати IP 14 Листопада 2018 10:43
Хотілося б відзначити, що Константинополя давним-давно немає на карті світу. Є тільки Стамбул, а так званий "Константинопольський Патріархат" очолює колишній майор турецької армії, а його "діяльність" контролюється дрібним чиновником з місцевих. І де ж тут православна церква?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus