USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Ураган «Гарві» у США забрав життя десятьох людей. Оновлено

29 Серпня 2017 08:14
В американському штаті Техас кількість жертв руйнівної стихії вже збільшилася до десяти, 40 людей вважаються зниклими безвісти. Після найпотужнішого за десятиліття буревію Гарві регіон накрило наймасштабнішими за півстоліття паводками. Місцева влада попереджає, що ситуація лише погіршуватиметься. Ураган Гарві став найпотужнішим за останні 12 років, а настільки руйнівних паводків не бачили півстоліття.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Під водою опинилися десятки машин, будинків, дороги та мости. Короткі замикання призводять до пожеж у будинках. Рук рятувальників на усіх не вистачає.

Журналістам вдалося зв'язатися з українкою, яка мешкає у затопленому Г'юстоні - Галиною Королик. Вона розповіла, що в регіоні ніхто не очікував, що шторм буде настільки потужним.

«Ніхто не знав що так буде. Ми думали, що на півметра підніметься вода – ми вже не один раз таке переживали... В Америці, це не в Україні, ніхто консерви не робить, не запасається мішками, бо хто би міг подумати, що буде таке страхіття. А коли я в пятницю прийшла докупити води, то полиці були просто пусті», - поділилася вона своїми враженнями.

Губернатор Техасу Грег Еббот зауважив, що влада не припиняє пошуки постраждалих та евакуацію людей.

Свої домівки змушені були покинути понад 30 тисяч людей. Сума збитків може сягнути 30 мільярдів доларів. У регіоні життя майже повністю паралізоване. Не працюють ані державні установи, ані підприємства. На тиждень припинити роботу може й один із найпотужніших заводів переробки нафти.

Ураган «Гарві» є наймасштабнішим за останні 12 років. Унаслідок урагану майже 300 тисяч людей опинилися без світла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus