USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прем’єр-міністр Чехії оголосив про відставку уряду

2 Травня 2017 16:35
Уряд Чехії складе свої повноваження. Про це у вівторок, 2 травня, повідомив прем'єр-міністр країни Богуслав Соботка у Празі. За словами керівника чеського уряду, причиною цього кроку є підозри в ухиленні від сплати податків міністром фінансів країни Андреєм Бабішем, які він не зміг належним чином пояснити. Бабіш є також бізнесменом та мільярдером, пише DW.

Згоду на відставку кабінету міністрів ще має дати президент Чехії Мілош Земан. Для цього Соботка планує зустрітися з главою держави.

"Незабаром я подам мою заяву про відставку президенту Мілошу Земану. Неприйнятно, щоб Андрей Бабіш залишався міністром фінансів", - цитують Соботку ЗМІ.

Бабіш очолює партнера правлячої Соціал-демократичної партії Чехії по дотеперішній урядовій коаліції - ліберально-популістську ANO ("Акція невдоволених громадян", або "Так"). До коаліції також входить Християнсько-демократичний союз - Чехословацька народна партія. Чергові парламентські вибори мають відбутися в Чехії у жовтні. Політсила Бабіша може здобути перше місце на виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus