USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Уряд хоче ввести загальне декларування для українців

25 Квітня 2017 10:20
Урядовці розробляють законопроект про введення загального декларування доходів громадян та податковий контроль витрат фізичних осіб непрямими методами.

Про це йдеться в пріоритетному плані дій уряду на 2017 рік, повідомляє УНІАН.

Розробити законопроект Кабінет міністрів України планує до кінця 2017 року.

Законопроект передбачатиме запровадження автоматизованої системи моніторингу відповідності витрат фізичних осіб отриманими доходами.

Як повідомлялося, 1 квітня завершилася друга хвиля електронного декларування доходів державних чиновників за 2017 рік. 31 жовтня минулого року завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Українські чиновники задекларували 30 мільярдів гривень коштів, майже половина з яких - готівкові. Також чиновники задекларували велику кількість рухомого і нерухомого майна, оціночна вартість якого явно перевищує офіційні доходи, отримані на державній службі.

В Національному агентстві по запобіганню корупції заявили, що походження активів, що містяться в електронних деклараціях, буде досліджено, а в разі виявлення корупційного походження чиновники будуть притягнуті до відповідальності.

Введення системи електронного декларування активів чиновників було вимогою всіх основних міжнародних партнерів України, серед яких МВФ, Світовий банк, ЄБРР, ЄС і США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Квітня 2017 10:58
Також чиновники задекларували велику кількість рухомого і нерухомого майна, оціночна вартість якого явно перевищує офіційні доходи, отримані на державній службі. - от нехай від суми перевищення 50% повернуть в дохід держави. А як ні, то конфіскувати все перевищення.
Ігор луцький до Анонім Показати IP 25 Квітня 2017 11:53
Рахую за доцільне ,підтримати дану пропозицію.Сплять на мільйонах долярів і євриків,а на камеру цілують корів і землю,рейтінг піднімають...пе...ки.
АК 47 Показати IP 25 Квітня 2017 11:39
А г*мна наш уряд не хоче???
Анонім Показати IP 25 Квітня 2017 21:43
Цікаво як вони уявляють собі подання декларацій пенсіонерами, які не вміють користуватись компами! Наші люди теоретично дуже грамотні, а на практиці все навпаки! (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus