USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Уряд хоче оподатковувати витрати українців

25 Січня 2017 15:30
Уряд хоче оподатковувати не тільки доходи, але й витрати українців, інформує канал 112.

Уряд Володимира Гройсмана прийняв "Середньостроковий план пріоритетних дій уряду до 2020 року". Документ великий, у ньому багато різних цілей і пріоритетів, але заслуговує на увагу одна з обіцянок уряду Гройсмана. До 2020 р. планується запуск загального декларування доходів і витрат фізичних осіб та податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян.

На практиці це означає, що кожен українець повинен буде за підсумками календарного року подавати декларацію про свої доходи та витрати. При цьому передбачається, що всі покупки товарів на суму понад 50 тис. грн буде в обов'язковому порядку включено у витрати кожного українця. Ці декларації перевірятиме ДФС, і якщо сума витрат за рік перевищить суму доходів громадянина, він повинен дати пояснення про джерела походження грошей. Якщо це були доходи попередніх періодів, які було задокументовано і за ними були сплачені податки, то до таких доходів немає питань.

Якщо ж українець не зможе пояснити, де він взяв гроші на купівлю дорогих товарів, в цьому випадку він буде зобов'язаний сплатити штраф за ухилення від сплати податків і заплатити податок з витрат, на суму податку, що утримується з доходів. Іншими словами, якщо українець не зможе пояснити, де він взяв гроші на купівлю товару на суму 50 тис. грн, то він повинен буде заплатити ще 19,5% податку.

На думку експертів, загальне декларування має суттєво зменшити розмір заробітної плати в "конверті". Українцям просто буде невигідно отримувати зарплату в "конверті", позаяк у цьому випадку все одно доведеться платити податки при купівлі товарів. Тож, за задумом розробників ідеї, це теж можна назвати європейською нормою життя. Хоча не варто забувати, що якщо бізнес буде платити зарплату"по-білому", то це призведе до зменшення самої заробітної плати на розмір сплаченого податку. Може бути інший шлях: бізнес може не зменшувати зарплату, але тоді всі додаткові податки він включить в ціну товару, і ціни на все різко зростуть. І не тільки податки на зарплату, але й ПДВ. Ці податки завжди поруч. І знову стоятиме питання, що потрібно підвищувати зарплату, позаяк ціни зросли. Замкнуте коло виходить.

Ідея із загальним декларуванням доходів і витрат в Україні є цікавою й потрібною, але було б добре, щоб спочатку наші міністри і народні депутати показали приклад і пояснили, де вони взяли мільярди гривень, які вони вказали в деклараціях, і за які гроші купили будинки та автомобілі. Саме цього вони не хочуть робити. При цьому хочуть, щоб прості українці так робили і ще платили штрафи та податки на свої витрати.

Якщо виходити з логіки уряду Гройсмана, то найкращим жителем України є людина-жебрак, що живе від зарплати до зарплати, не має ані будинку, ані автомобіля, для нього купівля дорогих речей не по грошах. Ось ці люди і є еталоном українця, саме заради цих українців уряд Гройсмана і робить реформи. Вони на це заслуговують. Це вони прагнуть жити, як в ЄС.

Олександр Охрименко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
666 Показати IP 25 Січня 2017 15:38
Хай су*а сам спершу пояснить, звідки в нього такий "кеш"!!!
Анонім Показати IP 25 Січня 2017 15:56
Ці нововведення страшні для митників, прокурорів, суддів, чиновників -хабарників. Ну покладіть руку на серце і скажіть як часто ви робите покупки на 50 тис грн?А цій хабарницькій братії хвіст прищемлять
Анонім до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 16:30
Ці нововведення страшні для всіх, оскільки зарплата мала. А щодо чиновників.... у них зарплата велика.....
Анонім до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 16:59
Дядя, ти тратиш 50 тис одним чеком? Не сміши мене. Не повірю, якщо ти не митник і не хабарник, то у тебе немає таких грошей. Це їм треба думати, як пояснити звідки гроші для жінки на шубу за 3 тис доларів, звідки гроші на перстень для коханки за 60 ти грн, звідки гроші на машину за 300 грн, звідки гроші на путівку на Таїланд за 60 тис грн. накрасти то накрали, а потратити то ніяк. Можна ,звичайно, замість одної норкової класної шуби купити шість китайських, можна замість Лексуса купити три Ланоси, можна замість двох тижнів В Таїланді просидіти всю зиму в Шацьку, але смаку до життя уженема.
Вася до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 16:53
Ти в це віришь? Рука руку миє
Анонім до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 18:22
митники прокурори і всі інші найдуть вихід для себе і навіть не сумнівайся!
Анонім до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 19:09
Цій хабарницькій братії прищемить хвіст кілька найбільших хабарників, щоб монополізувати хабарі. Ви сподіваєтесь на справедливість? Вони збільшили податки, штрафи, обклали прдатком депозити, нерухомість, пенсіонерів, ввели військовий податок, хочуть зменшити можливість розраховуватись готівкою до 50000, космічно збільшили тарифи. Тепер черга за хабарями? Просто це (хабарі на місцях) ще одне джерело, звідки вони ще не черпали. Доскакались, дорогі співвітчизники? Бачите, кого привели до влади?
митник до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 20:28
Ну ти і наїїїїїївнииий!!!
суддя до Анонім Показати IP 25 Січня 2017 20:29
ХА-ХА-ХА-ХА!!!
лайк Показати IP 25 Січня 2017 16:37
за останні два абзаци автору статті - великий лайк
До Гройсмана Показати IP 25 Січня 2017 17:01
Вован, Сєня-Кролік в порівнянні з тобою і твоєю бандою ( читай КМУ) сонячна букашка! Вірю, що недовго Вам лишилося грабувати та принижувати українців. За грудень комуналка 5700, при зарплаті 4200... Подивись своє фото до приходу в Кабмін і зараз. Рєпа скоро в тролейбусні двері не влізе. А Гонтарєву тобі теж ніхто не пробачить, і не тільки її. Як Ви всі товстоморді набридли із своїми казками!!!
Валерій Показати IP 25 Січня 2017 17:10
Ото так політика Гройсмана. А може на 50 тис теща купила а я живу так як Гройсман??????? Хай свої статки пояснить де він взяв і всі чинуші -хапуги які живуть як жиди!
Лучанка Показати IP 25 Січня 2017 17:12
Ідея із загальним декларуванням доходів і витрат в Україні є цікавою й потрібною, але було б добре, щоб спочатку наші міністри і народні депутати показали приклад і пояснили, де вони взяли мільярди гривень, які вони вказали в деклараціях, і за які гроші купили будинки та автомобілі. Саме цього вони не хочуть робити. При цьому хочуть, щоб прості українці так робили і ще платили штрафи та податки на свої витрати. Якщо виходити з логіки уряду Гройсмана, то найкращим жителем України є людина-жебрак, що живе від зарплати до зарплати, не має ані будинку, ані автомобіля, для нього купівля дорогих речей не по грошах. Ось ці люди і є еталоном українця, саме заради цих українців уряд Гройсмана і робить реформи. Вони на це заслуговують. Це вони прагнуть жити, як в ЄС.
су"ари Показати IP 25 Січня 2017 17:13
собі не забули попіднімати зарплати
123 Показати IP 25 Січня 2017 17:55
Большую красную кутяпку вам на воротник, чтоб шею не тёрло, пан гройсман.!
Анонім Показати IP 25 Січня 2017 20:48
а ще треба заставити використаний туалетний папір на аналізи здавати
хе-хе Показати IP 27 Січня 2017 16:55
і тоді люди масово побіжать в криптовалюти типу bitcoin і в д**і матимуть всю державу зі всіма фіскалами як було ідіотське та космічне навантаження на офіційну зарплату так і лишилось, ніхто її платити не буде, як вже перестають платити той мізер після введення 3200

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus