USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд має відреагувати на проблеми пенсіонерів: партія «ЗА Майбутнє» вимагає підвищення мінімальної пенсії

23 Квітня 2021 12:40
Уповноважений Верховної Ради з прав людини заявляє про численні звернення пенсіонерів, бо вони просто не знають, як вижити.

Уся справа в тому, що сьогодні в Україні 77% або 8,6 млн пенсіонерів отримують пенсії, нижчі за реальний прожитковий мінімум, повідомляє народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

При цьому з нового року різко зросли ціни на все – продукти харчування, комунальні послуги, ліки. А пенсії підвищили всього на 100-300 грн.

На початку квітня депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді запропонувала уряду вдвічі збільшити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб і мінімальну пенсію до 3 тис. 511 грн.

Читати ще: Спочатку європейську якість і тривалість життя, а потім – пенсійний вік: «ЗА Майбутнє» проти підвищення віку виходу на пенсію

За оцінками Мінсоцполітики, це реальний показник, який відповідає нинішнім цінам.

Однак уряд продовжує рахувати прожитковий мінімум та мінімальну пенсію на рівні минулого року – 1 тис. 769 грн.

Це треба негайно виправляти, тому партія «ЗА Майбутнє» закликає Кабінет Міністрів терміново розглянути звернення пенсіонерів до омбудсмена та свої пропозиції щодо підвищення мінімальної пенсії!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громадянин України Показати IP 23 Квітня 2021 14:19
Потрібно не піднімати мінімальну пенсію, а Обмежити!!! різницю між максимальною (судді, прокурори, депутати і т.д.) та мінімальною! Наприклад, не більше, ніж в 5 разів. І все. Зразу піднімуть мінімальні пенсії...
Лучанка Показати IP 23 Квітня 2021 16:42
Потрібно піднімати мінімальну пенсію і відповідно індексувати інші!!! Чи мають отримувати пенсії однакові ті, хто не працював і решта?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus