USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд Польщі підтримав рішення, що відкривало шлях до повернення росіян у ПАРЄ, – ЗМІ

4 Липня 2019 12:16
17 травня під час засідання Комітету міністрів Ради Європи у Хельсінкі польський уряд підтримав декларацію, що дозволила згодом повернути російській делегації право голосу в ПАРЄ.

Як передає Експресо, про це пише у своїй статті видання Onet.

Проти декларації, яка відкривала шлях до відновлення права голосу росіян, були Україна, Литва і Грузія, а ось польський уряд був «за». Заяву глав МЗС країн Ради Європи під час засідання в Хельсінкі підтримав глава польської делегації Яцек Чапутович.

У декларації йшлося, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Факт, що уряд Польщі затвердив текст декларації, офіційно підтверджений Міністерством закордонних справ Польщі.

«Це рішення було продиктовано підтримкою підвищення ефективності та значущості Ради Європи, яка протягом багатьох місяців відчуває політичні, фінансові та інституційні кризи. Польща підтримала це рішення, зокрема, підтримала організацію системи моніторингу в Раді Європи», – пояснили виданню у МЗС.

Видання намагалось взяти коментар у Чапутовича, але перш ніж журналісти встигли пояснити, з якого питання телефонують, міністр відключився.

Рішення Комітету міністрів не зняло санкції з російської делегації у ПАРЄ, однак стало важливим політичним сигналом, після якого Асамблея підтримала повернення росіян у червні.

Під час же розгляду цього рішення в Асамблеї польська делегація була проти та стала однією з делегацій, що влаштували демарш.

Нагадаємо, 24 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, запросивши Росію повернутися до роботи без обмежень права голосу. Делегація України оскаржила рішення ПАРЄ про повернення делегації РФ та залишила сесійну залу.

ПАРЄ затвердила резолюцію, яка знімає всі санкції проти Росії. Делегації України та 6 країн залишили ПАРЄ на знак протесту проти повернення РФ.

Росія, своє чергою, відмовляється гасити борг перед Радою Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 4 Липня 2019 12:26
ООООО! Зрада лютая! Как будто не знали що они Украину мягко сказать не очень любили.
Дмитро Показати IP 4 Липня 2019 13:18
Голова ПАРЄ офіційно підтвердила перерахування РФ 33 мільйонів євро,
скептик Показати IP 4 Липня 2019 13:49
бабло перемагає добро
ан Показати IP 5 Липня 2019 09:21
головне в житті гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus