USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Уряд розширив перелік дозволеної зброї для тероборони

6 Квітня 2022 17:09
Кабінет Міністрів України розширив перелік дозволеної зброї для членів добровольчих формувань територіальних громад.

Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову від 5 квітня 2022 року № 403.

Уряд вніс до постанови від 29 грудня 2021 року № 1448 «Про затвердження Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони» (Офіційний вісник України, 2022 р., № 10, ст. 516) зміни.

Раніше члени добровольчих формувань тероборони мали право застосовувати лише особисту мисливську зброю. Тепер їм дозволена стрілецька зброя та інші види озброєння.

Так, згідно з документом:

стрілецька зброя – вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів;

інші види озброєння – артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їх складові частини, комплекси (установки) для їх запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладнання для транспортування і обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни, гранати.

Читати ще: Добровольцям тероборони підвищили пенсійні гарантії

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», який визнає добровольців територіальної оборони ЗСУ ветеранами війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 6 Квітня 2022 21:27
Видати не штука, ще треба вміти користуватись і застосовувати !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus