USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

6 Січня 2024 15:25
Уряд Шотландії відмовляється виділити 10 мільйонів фунтів стерлінгів на короткострокове житло для біженців з України.

Про це повідомляє Daily record, передає Укрінформ.

Видання посилається на лист, який у жовтні 2023 року надіслали уряду керівники місцевої влади країни. Вони вимагали відшкодування витрат на схему «суперспонсора», яка запрацювала в березні 2022 року. Ця схема дозволила українським біженцям отримати дозвіл на в’їзд і тимчасове житло.

Влада Шотландії повідомила, що тільки за цією схемою до країни прибули 17 463 особи, багато з них були розміщені в готелях і на круїзних лайнерах. Уряд минулого року виділив 10 млн фунтів стерлінгів на покриття «додаткових» витрат, пов’язаних із короткостроковим проживанням біженців.

Цього року фінансування не може тривати через проблеми з бюджетом.

Секретар Кабінету міністрів соціальної справедливості Ширлі-Енн Сомервілль заявила, що бюджет уряду залишається «надзвичайно складним» і потрібно ухвалювати «важкі рішення».

«З цієї причини, на жаль, я не можу погодити продовження фінансування «прийнятних витрат» у 2023-2024 роках», – сказала вона.

Читати ще: У Польщі горів готель, де жили біженці з України

Місцева влада попередила, що якщо не отримає від уряду фінансування і покриватиме витрати з власних бюджетів, то це означатиме скорочення інших послуг. Зокрема цього року вони можуть припинити підтримувати готелі, в яких живуть біженці.

За словами Менді Уотт, заступника голови Единбурзької ради, яка допомагає розмістити біженців, в Единбурзі вже стикаються з гострою нестачею житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 6 Січня 2024 15:48
Приїхали, шановні та незламні українці. Погуляли Європами і досить. Ненька чекає вас вдома. Тут дуже не вистачає рабів обох статей: чоловічої для окопів, і жіночої для роботи за копійки.
Сір Показати IP 6 Січня 2024 19:33
Уряд своєї країни не хоче дбати про людей, а ви хочете щоб іноземні держави дбали! А з якої радості вони це повинні робити? Бо типу всі люблять українців ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus