USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У роботі сесії Волиньради — перерва через відсутність кворуму

5 Вересня 2012 13:10
Голова обласної ради Володимир Войтович оголосив про перерву в роботі 13 сесії ради 5 вересня через відсутність кворуму.

Про те, що у залі бракує депутатів для продовження засідання стало відомо після перереєстрації обранців громади.

Потреба в перереєстрації, як зауважив Володимир Войтович, виникла після 10-хвилинної перерви, оголошеної на вимогу фракції «Фронт змін».

А почали вимагати перерву представники опозиції через пропозицію Анатолія Вітіва внести зміни до порядку денного сесії Волинської облради. Зокрема, Вітів оголосив пропозицію про розгляд питання «Про звернення Волинської обласної ради до волинян із приводу підписання антиукраїнського «мовного» закону» на початку сесії. Утім, депутати голосуванням цю пропозицію не підтримали.

Тож, удруге з аналогічною пропозицією звернувся до народних обранців «фронтзмінівець» Ігор Гузь. Однак, голосів депутатів облради для підтримання пропозиції знову не вистачило.

Проте, прийняти порядок денний із урахуванням усіх інших пропозицій так і не вдалося: обранці народу не проголосували за його затвердження. Натомість, деякі депутати почали вимагати оголошення перерви.
Врешті, після нетривалих дискусій, Войтович оголосив цю перерву.

По її завершенні у залі засідань зібралося лише 35 депутатів. Це засвідчили дані перереєстрації. Голова облради констатував, що сесія неповноважна і закликав колег повернутися до зали і зареєструватися ще раз.

Але й чергові спроби виявилися безрезультатними, бо знову у залі зареєструвалися 35, а потім ще раз - 36 депутатів.

Войтович запропонував: «Оголосити перерву на годину або дві, проконсультуватися у фракціях і тоді продовжити сесію».

Зрештою, голова облради оголосив про перерву в роботі сесії до 13:30 і звернувся до голів фракцій, аби ті залишилися у залі, аби порадитися, як діяти далі. Наразі тривають консультації керівників фракцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus