USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Усі державні установи перейдуть на дистанційне обслуговування

6 Вересня 2017 07:00
Із 1 січня 2018 року в обов’язковому порядку на систему дистанційного обслуговування мають перейти всі установи, які фінансуються з державного бюджету. Згодом поетапно до системи мають включитися й установи місцевого підпорядкування.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 вересня.

Як розповів керівник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Мирослав Леміщак, роботи із облаштування дистанційного обслуговування місцевих бюджетів в області розпочалися ще у 2015 році. Зараз дистанційно обслуговуються 2,5 тисячі бюджетних установ.

«Ми щодня проводимо понад 5 тисяч операцій в області, вже відкрито більше 14 тисяч рахунків для розпорядників коштів», – відзначив Мирослав Леміщак.



Однак, як він додав, для того, аби ще більше клієнтів перейшли на дистанційне обслуговування з можливістю проведення фінансових розрахунків потрібно перевести в електронний формат усю базу казначейства.

До переваг дистанційного обслуговування, своєю чергою, можна зарахувати оперативність у прийнятті управлінських рішень у процесі проведення фінансових операцій, економію бюджетних коштів на матеріальні ресурси, зокрема це близько 3–4 мільйонів гривень, та зручність, адже такий вид обслуговування вимагає задіяння мінімальних людських ресурсів.

Але для того, щоб система дистанційного обслуговування у Волинській області працювала ефективніше потрібно розширювати її мережу, оновлювати програмно-технічне забезпечення та вдосконалювати систему захисту від кібератак. Загалом для цього потрібно близько 535 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
усі Показати IP 6 Вересня 2017 08:44
Лікувальні установи також почнуть лікувати дистанційно.
Всезнайко Показати IP 6 Вересня 2017 08:48
А що, Леміщака вже "активісти" не чіпають? Скільки відвалив їм бабла?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus