USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Усі діти, які лікуються у волинському об’єднанні захисту материнства та дитинства, отримали подарунки

1 Червня 2022 20:03
Кожна дитина, яка зараз перебуває на лікуванні в обласній дитячій лікарні, що входить до складу КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства», отримала подарунки з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Із пакунками до них завітали голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко та його заступниця Мирослава Якимчук.

«Ми відвідали цей заклад за дорученням голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка. Він висловив бажання привітати діток із нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Діти – це наше майбутнє. У теперішній час ми розуміємо: залежно від того, як ми будемо їх виховувати, то так і побудуємо нашу державу. Сьогодні ми провідали всіх діток, які лікуються в обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства та дитинства. Всім діткам, які перебувають на лікуванні, вручено подарунки», – розповіла Мирослава Якимчук.
Особливу увагу було приділено дітям із відділення онкогематології, адже вони потребують значної підтримки.

«Обласна військова адміністрація, а також усі, хто ознайомлений із роботою обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства, хочуть подякувати і керівнику, і всьому трудовому колективу за ту працю, яку вони сьогодні, в цей непростий для України час, сумлінно виконують. Вони теж наближають нашу перемогу, лікуючи і дбаючи про наших діток, про наше майбутнє», – наголосила Мирослава Василівна.
Крім подарунків для кожної дитини, військова адміністрація подбала про розваги для дітей. Протягом усього дня для них працювали аніматори.

«Пакунки отримали всі дітки, які перебувають тут на лікуванні. Ми відвідали тільки відділення онкогематології та педіатричне відділення, щоб не заважати поточній роботі медперсоналу. Побажали діткам здоров’я. Як військова адміністрація будемо дбати про наше майбутнє і робитимемо все, аби наблизити нашу перемогу», – сказала заступниця голови військової адміністрації.

За словами Юрія Погуляйка, діти – наше майбутнє і те, що зараз ми вкладаємо в їхнє життя, отримаємо згодом у якості перспектив для країни.
«Батончик, конструктор, інопланетян, олівці, книжечка, динозавр, ще одна книжка… Клас», – перерахував п’ятирічний Владислав отримані подарунки.
Разом із генеральною директоркою КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства» Іриною Горавською, заступником генерального директора з хірургічної роботи Ігорем Дородних Юрій Погуляйко та Мирослава Якимчук оглянули також бомбосховище дитячої лікарні. Ще наприкінці лютого тут скрізь стояла вода, нині ж облаштовано операційну, приміщення для перебування дітей і зроблено необхідні запаси води, продуктів та медикаментів. Загалом все сховище може одночасно помістити близько 200 людей.
«Усіх, хто перебуває у приміщеннях лікарні, ми забезпечуємо можливістю безпечного сховку в разі потреби», – сказав Ігор Дородних.
Як зауважила Ірина Горавська, перші дні повномасштабного вторгнення увесь персонал об’єднання жив на роботі. До сьогодні під час кожної повітряної тривоги медики разом зі своїми пацієнтами спускаються в укриття.
«На щастя, нам не довелося скористатися операційною в сховищі дитячої лікарні, а от в укритті перинатального центру ми проводили операції», – зазначила Ірина Іванівна.

Як додала, за рівнем материнської перинатальної захворюваності та смертності перинатальний центр у Луцьку показує найкращі результати в Україні.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus