USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Всі нові супермаркети з серпня зобов'язані проектувати громадські вбиральні

20 Травня 2019 13:54
Всі нові й реконструйовані супермаркети та інші магазини продовольчих і непродовольчих товарів в Україні з торговою площею 2500 кв. м й більше і універсальним асортиментом товарів з 1 серпня зобов’язані проектувати громадські вбиральні для відвідувачів. Про це інформує УНІАН.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, відповідна норма міститься в змінах державної будівельної норми (ДБН) «Підприємства торгівлі», які вже опубліковані та набувають чинності з 1 серпня цього року.

За його словами, розрахунок проектування – 1 санітарний прилад на 600 кв. м торговельної площі, але не менш ніж 4-х санітарні прилади на об’єкт.

«Сьогодні проектувальники зобов’язані передбачати громадські вбиральні для відвідувачів тільки в непродовольчих торгових центрах. Це ТЦ і ТРЦ, універмаги, великі магазини одягу, взуття, дитячих товарів, наприклад, іграшок. Новими змінами в ДБН ми вводимо обов’язкове проектування громадських вбиралень й й великих продуктових магазинах, зокрема, гіпермаркетах і супермаркетах площею понад 2500 кв. м. Це важливо робити, і це комфорт людей», – написав він.

Парцхаладзе відзначив, що туалетні кімнати мають бути роздільними для чоловіків і жінок, і обов’язково повинні мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.

«ДБН» Підприємства торгівлі «поширюється на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель і окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків), за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм і магазинів тимчасового функціонування», – написав він.

Як повідомлялося, Мінрегіон зобов’язав всі нові й реконструйовані супермаркети та інші магазини робити зручними для людей з інвалідністю. Згідно з ДБН будівлі супермаркетів та інших магазинів повинні обов’язково мати безперешкодний доступ для людей такої категорії, як зовні, так і всередині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus