USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Усім першокласникам Волині подарують іменний кобзар

9 Вересня 2008 15:55
Замість святкування 90-річчя Волинська крайова організація Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка вирішила провести акцію «Кобзар». Про це розповіла голова цієї організації Галина Кажан під час наради у заступника голови облдержадміністрації Святослава Кравчука, –  повідомляє 9 вересня репортер «Волинських Новин».
Зумовив проведення акції той факт, що далеко не у кожній українській родині вдома є «Кобзар» Тараса Шевченка. Бо, як зазначила Галина Кажан, «Кобзар» робить сильним дух кожної людини».
Тому 9 листопада відбудеться вручення кожному першокласнику повного зібрання творів відомого українського поета.
І, як зазначив заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук, на обкладинці «Кобзарів» напишуть побажання, адресовані конкретному школяреві.
За словами голови волинської «Просвіти», цього року для Волині, відповідно до кількості першокласників, потрібно видрукувати 12 тисяч книг. І завдяки переговорам із друкарнею, ціна на «Кобзар» буде досить поміркованою – всього 10 гривень за примірник.
Обласна влада, як запевнив Святослав Кравчук, вже готова профінансувати друк однієї тисячі примірників, які розподілять серед інтернатів та інших закладів, де навчаються сироти, чорнобильці та діти інших пільгових категорій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus