USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Утікач Онищенко подав документи на отримання німецького громадянства

6 Листопада 2017 11:17
Екс-нардеп Олександр Онищенко, який переховується від українських правоохоронців у Німеччині, подав документи на отримання громадянства цієї країни.

Сприяє в отриманні німецького паспорта для Онищенка бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен. Саме в цьому селі в Онищенка великий маєток та стайня для тренування спортивних коней, повідомляє DW.

Бескен особисто сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, він звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

«Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно», – зазначив бургомістр.

Зацікавленість Бескена полягає в тому, що Онищенко пообіцяв, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні.

Про проблеми з законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак «не береться давати цьому оцінку».

Своєю чергою, Олександр Онищенко відмовився від спілкування. Його адвокати не відповіли на запитання редакції.

Нагадаємо, НАБУ веде розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд грн, внаслідок чого «Укргазвидобуванню» завдано збитків більш ніж на 740 млн грн. Загалом слідство встановило причетність до «газової схеми» 29 осіб. Вісім з них, у тому числі народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus