USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Узгодити, що передають – це катастрофа»: як ділять майно Луцького районного ЦПМСД, де в керівниці зарплата 180 тис.

19 Лютого 2021 14:48
Після приєднання до Луцька сільських громад та зміни меж районів, відбувається передача частини майна, яке було на балансі Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги. Та в місті кажуть, що адміністрація закладу не надто охоче це робить.

Про це стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, 19 лютого.

Депутати, зокрема, цікавилися, що буде з майном Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги, до закупівлі якого долучалися сільради, які нині увійшли до складу Луцької тергромади. Зокрема, йдеться про медичне обладнання, яке купували за місцеві гроші.

Нагадаємо, зараз в районній раді вирішується питання на чиєму балансі перебуватиме сам районний центр первинної медико-санітарної допомоги. Заклад став відомий ще й розмірами зарплати керівниці центру Олени Чертюк: вона у листопаді минулого року отримала понад 180 тисяч гривень, а у грудні її зарплата склала 150 тисяч.

Читати ще: Понад 180 тисяч гривень: директорка Луцького райцентру ПМСД пояснила свою «космічну» зарплату

На території сіл, які приєднані до Луцька, зауважують депутати, є також майно районного центру первинної медико-санітарної допомоги: амбулаторії і ФАПи. Свого часу до їх оснащення долучалися і місцеві ради: купували обладнання, меблі. Як пояснив депутат міськради, директор КП «Луцький центр первинної медичної допомоги» Ігор Гнетньов, саме зараз триває процес передачі цього майна. Однак процес юридично складний, але більша проблема полягає у тому, що представники адміністрації Луцького районного ЦПМСД не хочуть узгодити списки майна.

«Майно, де власником були сільські ради, перейшло в Луцьку територіальну громаду. А ось майно, яке на балансі районного центру, має бути передане до нас. Але в нас відсутня комунікація з пані Чертюк щодо передачі. Вона створила комісію, яка має передати, а в нас є комісія, яка має це майно прийняти. Ми приїхали, сфотографували майно, описали його і готові прийняти, але узгодити, що вони нам передають – це просто катастрофа. Вони кажуть: «Ми передамо на сесію». Ми кажемо: «Добре, ви передасте один список, а ми маємо другий, тому давайте узгоджувати». І це довга пісня», – повідомив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Лютого 2021 14:59
закон потрібен чіткий. а не аудит. Вона нічого не порушила коли собі все нарахувала(думаю що не вона одна стільки отримала а гол бух.старша медсестра ? ) це проблема у всій країні така. коли один отримує 150 000 а інший 5 000
Гіднючка до Анонім Показати IP 19 Лютого 2021 15:24
Потрібно мати ЧЕСТЬ, СОВІСТЬ і ПОВАГУ до своїх колег з такими самими дипломами, а можливо і кращими.
Березовський Показати IP 19 Лютого 2021 15:45
Зачем покупать завод, если можно купить директора? И свой директор проведёт любые реформы и сокращения. Кроме себя самого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus