USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ISW пояснили, що Україні дасть звільнення Кінбурнської коси

22 Листопада 2022 13:42
Якщо українські війська візьмуть під контроль Кінбурнську косу в Миколаївській області, то зможуть відбивати удари з боку російських окупантів по підконтрольному Києву узбережжю Чорного моря.

У разі деокупації цієї коси наші воїни можуть активізувати військову діяльність у морі та отримати можливість переправитися на лівий берег Дніпра, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

«Кінбурнська коса розташована на відстані лише 4 км через протоку від Очакова і дозволяє контролювати вхід у Дніпро та Південний Буг, а також в миколаївський і херсонський міські порти», – зазначили аналітики.

Читати ще: Війська РФ посилюють позиції на сході та півдні, – ISW

У ISW додали, що супротивники використовували позиції на косі для того, щоб завдавати ракетно-артилерійських ударів по наших захисниках в Очакові та інших районах уздовж підконтрольної Києву частини узбережжя Чорного моря.

Аналітики підкреслили, що Кінбурнська коса – поза зоною досяжності ворожих 152-мм артилерійських систем, які зосереджені в Херсонській області на лівому березі Дніпра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus