USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

В аеропорту Афін затримали 17 українців, серед них – діти

5 Липня 2020 10:59
В аеропорту столиці Греції – міста Афіни – затримали 17 громадян України, які прилетіли рейсом з Києва.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на одного із затриманих пасажирів у неділю, 5 липня. За його словами, українців затримали через заборону на в’їзд до ЄС громадян третіх країн.

Вони прибули до Афін в суботу ввечері двома рейсами – авіакомпанії Ryanair (вилетів з Борисполя о 18:00) і авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту Київ).

Після прибуття під час паспортного контролю 17 громадянам України було відмовлено у в’їзді в країну. Серед затриманих – 15 дорослих і двоє дітей 8 і 9 років.

«Коли ми приїхали в Жуляни нас на реєстрації строго розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися», – розповів один із пасажирів Максим.

Пасажирів в автозаку відвезли в поліцейський ізолятор на території аеропорту, і розмістили в камерах, в тому числі дітей. Вони провели там ніч і залишаються там на даний момент.

У пасажирів забрали всі речі, в тому числі ноутбуки, дозволивши залишити телефони, але без зарядних пристроїв.

Українці скаржаться на погані умови утримання і антисанітарію: в туалетах немає мила і туалетного паперу, їм дозволили купити їх за свій рахунок, на підлозі лежать мертві таргани. Також їм не надають воду і їжу.

За словами пасажирів, сьогодні вранці вони зв’язалися з консулом, яка сказав їм, що українці не мали права на в’їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва рейси будуть тільки у вівторок. Вона також пообіцяла зв’язатися з місцевою владою, щоб допомогти у вирішенні ситуації.

Українські дипломати не приїздили в аеропорт. Також пасажири дзвонили на «гарячу лінію» МЗС, де їм пообіцяли розібратися в ситуації і надати допомогу.
Раніше на цьому тижні Польща ввела обов’язковий карантин для авіапасажирів, які прибувають з України. Відповідне розпорядження було опубліковано 2 липня на сайті МЗС Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Активіст Показати IP 5 Липня 2020 11:10
А чого вони туди поперли?
Народна прокуратура Показати IP 5 Липня 2020 11:25
чудовий і яскравий приклад українця: "Скрізь озвучено, що їаахти до країн ЄС не можна, але вони вирішили, що якщо їм дуже хочеться, то можна". Якщо не доходить роз'яснення, то може така практика вплине на неадекватів. Але ж зараз почнеться стогін, що всі довкола, особливо влада винна, а вони жертви
Кот Показати IP 5 Липня 2020 11:34
Надо быть ну оооочень тупыми, чтобы попасться на такое.
Пилип Орлик Показати IP 5 Липня 2020 11:54
Правильно зробила влада Греції, що не пустила до країни і тримає у ізоляторі. Скрізь у світі нові спалахи коронавірусу. А якась групка українців, що не бажає дотримуватись карантинних обмежень - захотіла на халяву за дешеві путівки відпочити і проскочити кордон з Грецією та ще без візи. Не розумію таких халявщиків. І не треба тут винити турагенства, вони всі аферисти і зацікавлені тільки у тому, щоб обманути клієнтів. У цих агенствах, сидять працівники хитрожо..є, аби гроші з клієнта здерти, а там трава не рости. Наші туристи з України, повинні були все самі до поїздки перевірити, за і проти. Не представляю, як можна на свій страх і ризик, прибути у карантин до чужої країни, без візи.
Роман Показати IP 5 Липня 2020 12:30
Громадяни третіх країн....
! до Роман Показати IP 5 Липня 2020 13:23
До чого тут твій висер? Для країн ЄС на даному етапі карантину будь яка країна є "третьою".
До ! Показати IP 5 Липня 2020 17:43
1.Європа боїться нашої статистики .2. Яка сама бідна країна Європи? 3. Де найбільше корупції? Висновок : з бідної країни відпочивати їдуть корупціонери і їх сім'ї, яких не шкода європейцям.
! до До ! Показати IP 6 Липня 2020 18:43
Якщо тобі важко зрозуміти значення слів, то до чого тоді твої недолугі думки? Читай більше, чи що...
Анонім Показати IP 6 Липня 2020 09:04
Чогось згадлося, як наші "туристи" ламали двері у Борисполі після того як їх привіз посланий за ними державою літак. Ці теж думали, що проскочать без обсервації. Але ержава Греція посавиа їх на місце. Пора українцям запам"ятати - потрібно дотрмуватися законів. Видать в літаку хтось крутий раз підняли такий крик. А всі круті звикли, що закони не дляних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus