USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Алжирі відновилися акції протесту

7 Вересня 2019 07:00
В Алжирі відновилися акції протесту з політичними вимогами, серед яких усунення від влади представників чинного тимчасового уряду та вибори нового президента.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Prensa Latina.

«Сотні протестувальників пройшли у п’ятницю, 6 вересня, головними вулицями столиці Алжиру, щоб повторити політичні вимоги, серед яких усунення від влади представників чинного тимчасового уряду», – йдеться у повідомленні.

Кількість протестів у столиці може збільшитись у найближчі дні, оскільки студенти, головні учасники попередніх протестів, повернулися до аудиторій після літніх канікул.

Нові протести відбуваються за кілька днів після того, як очільник військових генерал-лейтенант Ахмед Гайх Салах закликав тимчасовий уряд організувати проведення президентських виборів у грудні.

Деякі лідери та представники партійних організацій назвали проведення виборів якомога швидше неминучим, оскільки тримісячний термін тимчасового президента Абделкадера Бенсала закінчився на початку липня.

Нагадаємо, що начальник штабу алжирської армії Ахмед Гаід Салах зажадав, щоб 82-річний президент Абдельазіз Бутефліка був визнаний недієздатним.

Перед цим Бутефліка відмовився від участі в президентських виборах на тлі масштабних антиурядових протестів.

Алжирці виступали проти п’ятого президентського терміну Бутефліки.

Бутефліка, який керує Алжиром з 1999 року, на публіці з’являвся лише кілька разів після перенесеного інсульту в 2013 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus