USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В Австрії спрощують доступ українських біженців до ринку праці

7 Лютого 2023 22:16
В Австрії полегшують доступ українців до ринку праці – з квітня біженцям не потрібні будуть дозволи на роботу, їм стануть доступні різні види зайнятості. Усіх біженців з України, які отримали відповідні посвідчення, буде звільнено від дії Закону про працевлаштування іноземців.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Біженці зможуть погодитися на будь-яку роботу, включно з тимчасовою, таким чином українців, які рятуються від війни, будуть поставлені в рівне становище з громадянами ЄС.

Загалом в Австрії отримали тимчасовий притулок понад 92 тисячі людей з України, близько 66 тисяч досі перебувають у країні. Тимчасовий захист для українців було продовжено до 4 березня 2024 року.

Читати ще: Австрія продовжила на рік право на проживання для українських біженців

Нині 74% українських працівників в Австрії – жінки.

Експерти зазначають, що зміни в австрійському законодавстві не лише полегшать пошук роботи для українських біженців, а й знизять навантаження на роботодавців: українці й раніше мали право працювати, але роботодавці мали отримувати для цього спеціальний дозвіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus