USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В боях під Авдіївкою загинули троє бійців АТО

29 Січня 2017 14:14
Внаслідок бойових дій та обстрілів бойовиків в районі Авдіївської промзони загинув 1 український військовослужбовець, ще 2 померли від важких поранень, один отримав поранення і вижив.

Про це на брифінгу 29 січня повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Противник продовжує обстріл наших позицій з артилерії та мінометів, втім поки що не переходить до штурмових дій. Українські війська по всьому фронту перебувають у стані підвищеної готовності, щоб зустріти ворога вогнем", - зазначив Мотузяник.

Він нагадав, що в ніч на неділю бойовики спробували взяти штурмом Авдіївську промзону: о 5:00 ранку почалася ворожа артпідготовка, після 7:00 ворог перейшов у наступ.

"Ця провокація має не лише військове, а й політичне завдання – спробувати звинуватити українські війська в порушенні Мінських угод. Противнику не вдалася реалізувати свої наміри: атака провалилася, ворог із втратами відступив назад на схід. Ключову роль у цьому зіграли професійні контрзаходи українських військ", - зазначив Мотузяник.
За минулу добу найбільше обстрілів українських позицій бойовики здійснили на Маріупольському напрямку – 38, із них 14 – з важкого озброєння. Внаслідок бойових дій 28 січня загиблих українських військових немає, 2 – отримали поранення. Це сталося внаслідок обстрілів з боку бойовиків у Кам’янці та Широкиному.

На Маріупольському напрямку бойовики цілими батареями застосовують важке озброєння. Вперше за багато тижнів українські позиції між Новотроїцьким та Докучаєвськом були обстріляні з мінометів. Також кілька десятків мін прилетіло у бік Красногорівки з боку Донецька. Свої основні зусилля бойовики зосередили на приморських рубежах. У Водяному протягом півтори години вони випустили по українських позиціях понад 180 122-мм снарядів, причому стрільба велася не з одного місця, а з двох – із Заіченко та Саханки. «На сусідніх рубежах оборони – Павлополі, Гнутовому, Талаківці, Лебединському, Широкиному – ситуація аналогічна. Окрім артилерії, мінометів та легкого озброєння, окупанти кинули в бій бронетехніку», - зазначив речник МОУ з питань АТО.

На Луганському напрямку вчора найбільше дісталося Кримському. Під час 2 артобстрілів бойовики випустили 50 снарядів. Це було пізно ввечері. «Також між 15 та 20 годиною низка ворожих провокацій сталася у Попаснянському районі. На ділянці фронту від російського кордону до Трьохізбенки бойові дії вчора не велися», - додав полковник Мотузяник. Всього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 6 обстрілів, 2 – з важкого озброєння.

Близько половини всієї активності бойовиків на Донецькому напрямку припало вчора на Авдіївську промзону. Зрідка вони застосовували важке озброєння, українські війська вели вогонь у відповідь. «У житловому районі Авдіївки приземлився ворожий нерозірваний артилерійський снаряд. Снаряд застряг в асфальті за декілька метрів від багатоповерхового житлового будинку. Його було оперативно знешкоджено», - розповів полковник Мотузяник. На Світлодарській дузі відбулося 2 мінометних обстріли. Також по одній провокацій бойовиків зафіксували у Зайцевому, Верхньоторецькому та Кам’янці. У Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 11 обстрілів з боку бойовиків, 3 – з важкого озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus