USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Індії на берег річки винесло сотні мерців

19 Травня 2021 17:26
На берег священної індійської річки Ганг в штаті Уттар-Прадеш вимело сотні тіл тих, кого поховали в річці або в піску на її берегах. Місцеві жителі підозрюють, що мерці - жертви COVID-19.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на BBC.

Вперше 10 травня 71 труп вимило на берег в селі Чауса в Біхарі. Офіційні особи заявили, що деякі з останків могли потрапити в Ганг після кремації і підозрювали, що трупи були скинуті в річку. Днем пізніше, за 10 км від Чауси, десятки тіл знайшли на березі в селі Гахмар.

Місцеві жителі розповіли, що тіла вимивало на берег протягом декількох днів, але влада ігнорувала скарги на сморід, поки новини про трупи, знайдені нижче за течією в Біхарі, не потрапили в газети.

Повідомляється, що 62 трупи витягували з річки в сусідньому районі балів.
У Каннауджі, Канпурі, Уннао і Праяграджі русло річки всіяне неглибокими могилами. У Махадеві Гхат було знайдено щонайменше 50 тіл.

Читати ще: Катастрофічна хвиля COVID-19 в Індії зірвала програму ООН з постачання вакцин

Хоча традиційно індуси кремують своїх мерців, багато громад дотримуються так званої jal-pravah - практики поховання в річці тіл дітей, незаміжніх дівчат або тих, хто помирає від інфекційних захворювань або укусів змій. Бідні люди також не можуть дозволити собі кремацію, тому вони загортають тіло в білий муслін і кидають у воду. Іноді до тіл прив'язують камені, щоб вони залишалися зануреними.

Зазвичай трупи, які плавають в Гангу, - не рідкість, але те, що так багато мерців з'являється за короткий проміжок часу на багатьох ділянках берега - дивно.

Уряд штату заборонив jal-pravah і запропонував кошти бідним сім'ям, які не могли дозволити собі кремацію. У багатьох місцях поліція витягала трупи з річки за допомогою палиць і вербувала човнярів, щоб доставити їх на берег.
Мировий суддя Мангала Прасад Сингх повідомив, що загони патрулюють місця кремації, щоб не дати людям скидати тіла у воду або ховати їх. Але як і раніше щодня знаходять один-два трупи.

Нагадаємо, тижнем раніше повідомлялося, що невідомі скинули в Ганг тіла десятків людей, які померли від COVID-19. Згодом індійська влада визнала, що тіла жертв COVID-19 скидали в річки країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 19 Травня 2021 17:41
Дуже цікавий туристичний напрямок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus