USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Індії виявили понад 250 скам'янілих яєць титанозаврів

21 Січня 2023 00:21
Вчені Делійського університету під час розкопок в Індії виявили 256 скам’янілих яєць динозаврів у 92 гніздах.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на PLOS One.

Яйця належали титанозаврам – найбільшим травоїдним, які жили у крейдяний період. Тварини досягали завдовжки більше десяти метрів.

Зазначається, що палеонтологи ідентифікували яйця, що належали до шести різних видів титанозаврів. Це свідчить про велику різноманітність динозаврів на Індійському субконтиненті.

Таким чином знахідка допомогла вченим отримати нові дані про репродуктивні звички гігантських травоїдних. Наприклад, що вони рили неглибокі ями для яєць, як сучасні крокодили, а наявність безлічі гнізд в тому самому районі передбачає, що ці динозаври вели колоніальне гніздування, як і багато сучасних птахів. Створивши кладку, мати, найімовірніше, залишала її. Дитинчата, з’явившись на світ, також мігрували з цього району – вчені зробили такий висновок, оскільки знайшли дуже мало останків маленьких динозаврів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus