USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Іраку з-під води з'явилося стародавнє місто з палацом. Фото

1 Червня 2022 00:52
В Іраку в міру висихання водосховища на поверхні з’являється стародавнє місто.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Science Alert.

В останні місяці Ірак особливо сильно постраждав від сильної посухи. В результаті цього водосховище Мосула сильно обміліло, а на його місці стало проступати стародавнє місто віком 3400 років.

Місце археологічних розкопок було названо Кемуне. Руїни складаються з палацу та кількох інших великих будівель, що належать до бронзового віку. Вчені вважають, що руїни можуть бути стародавнім містом Закіку, жвавим центром імперії Міттані, яка процвітала на берегах річки Тигр між 1550 і 1350 роками до нашої ери.
Крім палацу, дослідники виявили ще кілька цікавих споруд. До них відносяться велике укріплення зі стіною і вежами, промисловий комплекс і величезна багатоповерхова складська будівля.

Дивно, але археологи також виявили кілька керамічних глечиків, що містять понад 100 необпалених глиняних табличок з клинописними написами.
Команда сподівається, що ці записи можуть містити деяку інформацію про те, хто жив у місті, і, можливо, навіть про сам землетрус, який призвів до його загибелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus