USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Іваничах через борги відключили вуличне освітлення

22 Лютого 2018 12:35
Держава не відшкодувала Іваничівське ВУЖКГ близько 65-ти тисяч гривень за пільги та субсидії, і, таким чином, останнє заборгувало енергетикам за використану електроенергію. Крайніми у цьому замкнутому колі залишилися жителі селища, яким Іваничівський РЕМ через борг комунальному підприємству відключив вуличне освітлення, інформує Буг.

Станом на 15 лютого в Іваничівській філії ПАТ “Волиньобленерго” відключили від електропостачання 5 трансформаторних підстанцій які живлять електроенергію в мережах вуличного освітлення на території Іваничівської селищної ради.

Така ситуація спричинена передусім тому, що Іваничівське ВУЖКГ заборгувало майже 65 тисяч гривень за електроенергію. Передбачені на оплату підприємством послуг енергопостачання кошти з держбюджету затримались, а РЕМ, не отримавши відшкодування, вдався до єдиного можливого засобу впливу – відімкнув вуличне освітлення.

“Це правда, житлово-комунальне господарство не сплатило цих коштів. Бо станом на 15 лютого підприємство не отримало з держбюджету 317 тисяч гривень за пільги і субсидії, надані населенню. Відповідно до розпорядчого документу про використання коштів за пільги та субсидії, комунальне господарство може їх витрачати тільки на оплату енергоносіїв, здійснювати платежі до держбюджету, але не може використовувати на виплату заробітної плати працівникам. Чомусь таке трактування.

Ще раз повторюсь, держава не відшкодувала надання пільг, тому у ВУЖКГ вчасно не оплатили послуги енергопостачання. Наша комуналка не настільки багата, щоб мала свої вільні обігові кошти, аби заплатити за них”, – пояснив ситуацію голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк.

Станом на 22 лютого без вуличного освітлення у Іваничах залишилися вулиці Грушевського, Заводська, Шевченка, Будівельна, Дружби, Валова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
учасник Показати IP 22 Лютого 2018 13:53
Вася Ігнатюк хай напише гнівний пост. Держава зразу схаменеться і перерахує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus