USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Ізраїлі до влади прийшов прем'єр, який обіцяв Україні зброю

3 Листопада 2022 23:04
У четвер, 3 листопада, виборча комісія оголосила перемогу ультраправого блоку Біньяміна Нетаньягу, який отримав більшість місць у парламенті Ізраїлю.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Times of Israel.

Партія, яку очолює Нетаньягу, отримала 32 місця в парламенті, а його союзники з ультрарелігійних партій та ультраправого альянсу – ще стільки ж. Загалом правий блок отримав 64 місця.

Блок центристів чинного прем'єрміністра Ізраїлю Яіра Лапіда отримав 51 місце і змушений буде поступитися владою.

Уперше в історії країни уряд Ізраїлю складатиметься лише з правих і релігійних партій. 73-річний Нетаньягу стане прем'єрміністром втретє.

Після звинувачень у корупції він втратив владу в червні 2021 року, після чого неоднорідну коаліцію об’єднав Яір Лапід.

Ізраїльський прем’єр Лапід в розмові з очільником МЗС України Дмитром Кулебою запевнив у підтримці українського народу, але про засоби протиповітряної оборони, які потрібні для захисту від іранських дронів, не згадав.

Тим часом лідер ізраїльської опозиції Біньямін Нетаньягу в коментарях американським телеканалам припустив, що може допомогти озброїти Україну проти Росії, якщо його оберуть прем'єрміністром. Зокрема він сказав, що розгляне це, коли прийде на посаду.

Згадуючи про використання Росією безпілотників-смертників іранського виробництва проти України, Нетаньягу попередив, що вони також можуть нести загрозу Ізраїлю та країнам Заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 5 Листопада 2022 09:11
Він з початку агресії рф був проти надання Україні зброї. З давніх давен підтримує дуже дружні стосунки з рф. Тому радіти немає ще чому. Хіба думкою багатіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus