USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«У Маріуполі – гуманітарна катастрофа». Верещук повідомила про дводенний результат роботи гуманітарних коридорів

10 Березня 2022 19:12
Ірина Верещук поінформувала про результати роботи гуманітарних коридорів протягом двох днів. Вона розповіла, що загалом вдалося евакуювати 80 тисяч осіб з різних міст, але не стала замовчувати проблему в Маріуполі, де, з її слів, – гуманітарна катастрофа.

«Із Сум, Тростянця, Краснопілля в напрямку Полтави за ті два дні, які минають, ми вивезли понад 60 тисяч людей. З Ізюма до Лозової Харківської області вдалося виїхати трьом тисячам осіб, а також до Ізюма сьогодні були завезені медикаменти, продукти та вода – понад 100 тонн», – повідомила міністр.

Також вона розповіла про роботу гуманітарних коридорів на Київщині. "Особливо дякую всім, хто допомагав у Ворзелі, адже вчора був евакуйований Будинок малятка. Наші 52 діток отримали тепло та безпеку. Також з пологового будинку у Ворзелі евакуювали 55 породіль.

Попри велику складнощі, робота продовжується і сьогодні. Я знаю, що є блокпост Стоянка, на який люди скаржаться, бо не можуть проїхати. Ми повідомляємо та боремося, щоб гуманітарні коридори працювали так, як вимагаємо саме ми. Із міст Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель за вчорашній день евакуювали близько 20 тисяч людей. Евакуація триває і зараз«.
Окрім того, 100 тонн допомоги було доставлено в Енергодар, а ось на напрямку Волноваха-Покровськ гуманітарному коридору запрацювати не вдалося.

«З 5 березня включно ми намагаємося відкрити цей гуманітарний коридор, але нам не вдається. Але є такі люди, як керівник військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, який своїми власними силами робить майже неможливе – допомагає людям всупереч забороні та всупереч безвідповідальності тих, хто мав би брати на себе відповідальність», – каже Ірина Верещук.

Зі слів міністерки, найбільша проблема нині є в Маріуполі, адже у місті, яке постійно обстрілюють, – гуманітарна катастрофа. «Найбільший наш біль, про який я не можу мовчати... Допоможіть Маріуполю, там реальна гуманітарна катастрофа. Ми не змогли сьогодні відвезти навіть гуманітарний вантаж. Ні вода, ні медикаменти, ні продукти не потрапили до людей, які під тотальним обстрілом вже який день поспіль. Авіаудари, які знищили пологовий будинок, побачив увесь світ».

Насамкінець Верещук звернулася до народів світу, попросивши вплинути на керівництво своїх країн, аби воно допомогло запрацювати гуманітарним коридорам та закрило небо над Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus