USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Окупанти хочуть організувати гуманітарні коридори в РФ та Білорусь, аби взяти українців в полон, – МВС

8 Березня 2022 09:58
Російська сторона хоче організувати так звані гуманітарні коридори до Росії та Білорусі, щоб взяти українців в полон.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко під час телемарафону, передає УНІАН.

«Вчора росіяни знову заявили, що вони сьогодні планують надати гуманітарні коридори. Хотів би вірити в те, що це вдасться, але, на жаль, складається таке враження, що РФ дала вказівки своїм військовим не допускати жодних гуманітарних коридорів по всій території України», – сказав Денисенко.

За його словами, такі гуманітарні коридори потрібні для евакуації цивільних людей з окупованих територій, зокрема, з Маріуполя, Харкова, Ізюма, Тростянця, Бучі, Гостомеля.

Денисенко зазначає, що росіяни хочуть, щоб українці просилися в їхні гуманітарні коридори.

«Росіяни планують зробити гуманітарний коридор до Російської Федерації і до Білорусі. Пропонують нам – давайте ми вас вивеземо, і ви станете нашими полоненими і жертвами телекартинки, де ви повинні розповідати, як вам тяжко під українською владою і як добре тут, у РФ», – зазначив він.

За його словами, вся логіка дій РФ останніх днів показує, що «заради телевізійної картинки і заради того, щоб спробувати принизити українців особисто, Путін не робитиме жодних гуманітарних коридорів».

Денисенко розповів, що на окупованих територіях в усіх дворах будинків стоїть російська техніка. «Тобто вони стоять так, щоб ми не мали можливості їх вибити із цих територій, бо вони розуміють, що ми не будемо стріляти по цивільних об’єктах, по людях. Вони прикриваються людьми, як живим щитом», – наголосив Денисенко.

Раніше стало відомо, що РФ запропонувала в Україні відкрити гуманітарні кордони до російської та білоруської територій. А сьогодні у ранковому зверненні міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що сьогодні має запрацювати гуманітарний коридор для Сум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus