USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«У мене на голові волосся більше, ніж в нього протекторів на колесах»: з луцьким перевізником можуть розірвати договір

28 Грудня 2021 12:36
З перевізником, який обслуговує маршрут №31 у Луцьку, можуть розірвати договір на перевезення через поганий технічний стан автобусів, що виходять на рейс.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому Луцької міської ради.

Нагадаємо, 24 грудня на вулиці Рівненській маршрутка №31 влетіла у дерево на узбіччі.

Як зазначив член виконкому Олег Іванюк, він був свідком тієї аварії та був вражений тим, в якому стані гума на колесах автобуса.

«Це сталося на моїх очах. Я спеціально подивився. У мене на голові волосся більше, ніж протекторів на колесах», - зазначив він і поцікавився, чи буде міська рада перевіряти технічний стан міських маршруток.

Як зазначив начальник управління транспорту міськради Віктор Главічка, він теж був на місці пригоди.

«Ця ДТП, на мою думку, сталася через непрофесійність водія. Я спілкувався з водієм і пасажирами. Причини ДТП встановить поліція. Були питання, що стосуються технічного стану автобуса. Там були місцеві пориви і висота протектора не відповідає вимогам», - пояснив він.

Також Віктор Главічка зазначив, що чинним законодавством не передбачено, що міська рада здійснює контроль за технічним станом маршруток.

«Перед кожним виїздом автобус має оглянути фахівець. У шляховому листі цього водія є відмітка посадової особи. За даним фактом проведемо службову перевірку щодо того, як і хто здійснював огляд, перевіримо перевізника, оглянемо всі автобуси», - зауважив він.

Луцький міський голова Ігор Поліщук, своєю чергою, повідомив, що найімовірніше з цим перевізником розірвуть договір.

«Думаю, розриватимемо договір із перевізником. Як можна їздити взимку на такій гумі і наражати на небезпеку людей? Добре, що швидкість була невелика. А якби була більша швидкість? Якби хтось ішов на пішохідному переході?» - резюмував мер.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Народна прокуратура Показати IP 28 Грудня 2021 15:06
Головне ж було підняти вартість проїзду. А покращення сервісу, як завжди: колись, потім, можливо, частково....
123 Показати IP 28 Грудня 2021 15:09
Так в кого більше волосся на голові?
Людмила. Показати IP 28 Грудня 2021 16:03
Ви, шановні, краще б звернули увагу на стан дороги, на цьому відрізку шляху саме в той день і чи,щось помінялося сьогодні???Це ж головна дорога...що можна говорити про другорядні? Місто як завжди не готове до зими. Дороги та тротуари в жахливому стані. Скільки людей травмувалося і скільки аварій на дорогах через безгосподарське ставлення .
Людмила Показати IP 28 Грудня 2021 16:14
Ніхто не зобов'язує міську владу відповідати за технічний стан маршруток, для цього є відповідні органи! А от за жахливим станом доріг у нашому місті то є прямий обов'язок відповідальних осіб у міській владі. Ви ж не живете на Марсі! Невже ви не бачите що місто не готове до зими?
самовар Показати IP 28 Грудня 2021 16:29
терміново зупинити зиму бо луцьк не готовий
З Дубнівської Показати IP 28 Грудня 2021 17:59
Покращення прийшли( 3 місяці їздили нормальні Богдани по маршруту 1 Ні вирішили в міськраді ..і замінили їх жахливими індійськими аварійними гратами, які не мають ані тепла ані кондиціонера. Було євро 5. Стало Євро мінус 5
Leon Показати IP 28 Грудня 2021 20:36
"Хороший" коментар пана Поліщука. А якби,а якби... Можна добавити, "а якби ще своєчасно чистились від снігу і посипались соляною сумішшю дороги в місті"... Перший рік на каденції мера, пан Поліщук програє зимі. І до кінця зими,ще далеко.
56 до Leon Показати IP 29 Грудня 2021 08:26
то вже другий рік поспіль, а по зарплаті один з найдорожчих в Україні. ''за що'' питається?
Віктор Показати IP 28 Грудня 2021 22:28
А те що сніг навіть ніхто і не думав прибрати то нічого страшного. І в попередніх новинах про це ДТП було сказано що саме через ожеледицю водій не впорався з керуванням а зараз про це навіть слова не сказано.
Технар Показати IP 29 Грудня 2021 03:15
Мо, там гума й лиса, але поки носили, то чиновників все влаштовувало. Та й гололед, якось забулось. Фото виставили б то побачили, а так, тьфу корупція та й годі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus